Directorul de marketing de la Uber pleacă la Revolut

Directorul de marketing de la Uber pleacă la Revolut

Irina Scarlat, fost manager de marketing la Uber, va ocupa poziția de country manager la Revolut România. Principalul obiectiv al echipei este să atingă 100.000 de utilizatori până la finalul anului și să creeze o revoluție bancară în România.

Revolut, compania fintech a devenit recent ”unicorn” după obținerea unei runde de investiții de 250 de milioane de dolari, a recrutat-o pe Irina Scarlat să conducă operațiunile locale. Aceasta are șapte ani de experiență în tehnologie, marketing și managementul proiectelor și al echipelor.

În ultimii doi ani a condus echipa de marketing a Uber în România, a definit strategia la nivel local și s-a implicat în inițiative strategice la nivel regional. Printre realizările sale se numără lansarea a trei orașe noi, creșterea numărului de utilizatori de peste 10 ori și dezvoltarea echipei de marketing de la zero.

Înainte de Uber, Scarlat a fost Chief Marketing Officer al TechHub Bucharest, spațiu de coworking al comunității profesioniștilor în tehnologie, și al How to Web, una dintre cele mai importante conferințe în domeniul tehnologiei din Europa Centrală și de Est, dar și fondator al Prove PR, o agenție de comunicare integrată pentru startup-uri în tehnologie. Sediul Revolut în România va fi la TechHub.

”Vreau să joc un rol activ în dezvoltarea serviciului și să fac parte din revoluția sistemului financiar-bancar. M-au convins faptul că Revolut este un serviciu digital care folosește tehnologie de ultimă generație și, în același timp, o companie care pune oamenii pe primul plan. Produsul rezolvă probleme reale pentru utilizatorii săi: îi ajută să cheltuie și să transfere bani oriunde în lume, folosind cursul de schimb valutar real”, a spus Irina Scarlat.

Utilizatorii Revolut își pot face un cont curent în 60 de secunde, pot cheltui bani în străinătate în peste 150 de monede, fără comisioane ascunse, și au posibilitatea de a deține și schimba 26 de monede direct din aplicație și de a efectua transferuri domestice și internaționale folosind cursul de schimb valutar real.

Compania cu sediul în Londra are 1,7 milioane de utilizatori în Europa și a procesat 60 de milioane de tranzacții, de 15 miliarde de dolari. Revolut a obținut finanțări de 340 milioane de dolari de la investitori cunoscuți precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

Minus de 4,5 miliarde de dolari

Serviciul de rezervări de automobile Uber Technologies, creat în SUA, a confirmat că anul trecut pierderi sale au crescut până la 4,5 miliarde dolari, de la 2,8 miliarde în 2016, la o cifră de afaceri de 7,4 miliarde, conform Bloomberg. Fondatorul Travis Kalanick a fost nevoit să demisioneze din funcția de director general, pe fondul acuzațiilor de comportament inadecvat la locul de muncă, fiind înlocuit de Dara Khosrowshahi, care anterior a condus agenția de voiaj online Expedia. Uber este prezentă în România la Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, București. 

Comenteaza