Directorul Aeroportului Cluj, în ședința A.A.R.: „Trebuie să găsim soluții la criza din energie”

Directorul Aeroportului Cluj, în ședința A.A.R.: „Trebuie să găsim soluții la criza din energie”

Directorii de aeroporturi din țară se află zilele acestea la Iași, la ședința de lucru a A.A.R., organizată de Asociația Aeroporturilor din România și Aeroportul Internațional Iași.

În deschiderea evenimentului de joi au luat cuvântul: David Ciceo - Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj și Președintele Asociației Aeroporturilor din România, Costel Alexe - Președintele Consiliului Județean Iași, Mihai Chirica – Primarul Municipiului Iași  și Romeo Vatră - Directorul General al Aeroportului Iași.

La lucrările ce se află în desfășurare participă  reprezentanți ai Autorității Aeronautice Civile Române, ai ROMATSA și ai Ministerului Transporturilor, precum și parteneri ai Aeroportului Iași, Strabag și Lagardere Travel Retail.

Pe durata celor două zile de ședință, sunt dezbătute teme de actualitate în domeniul aviației, precum situația traficului aerian din România, criza energetică actuală, avantajele digitalizării aeroporturilor, securitatea cibernetică, probleme privind siguranța și securitatea pe aeroporturi, măsuri necesare în eventualitatea intrării în spațiul Schengen, atragerea de finanțări europene prin POIM, etc.

„În cadrul ședinței directorilor generali ai aeroporturilor din România, discutăm la Iași despre noile provocări cu care se confruntă în această perioadă transportul aerian și implicit aeroporturile. Pe lângă aspectele de securitate, operaționale și cele de siguranță, trebuie să găsim soluții și la criza din energie care are un impact negativ major în bugetul aeroporturilor.

În aceste condiții, încercăm să ne concentrăm pe atragerea fondurilor europene pentru proiectele de infrastructură aeroportuară, astfel încât să reușim să gestionăm traficul de pasageri care își revine după perioada pandemiei. Cel mai probabil, pe baza celor mai recente date, în anul 2022 vom recupera aproximativ 85% din traficul de pasageri înregistrat în anul 2019, înainte de pandemie.

Mulțumim tuturor participanților la ședința A.A.R., directorilor de aeroporturi, reprezentanților Autorității Aeronautice Civile Române și celor de la Romatsa, deoarece colaborarea cu celelalte instituții care au atribuții în aviația civilă este extrem de importantă în vederea implementării regulamentelor internaționale și naționale pentru îmbunătățirea serviciilor oferite pasagerilor și pentru creșterea gradului de securitate și siguranță pe aeroporturi”, a afirmat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Cluj.

Comenteaza