Dezastru în vestul țării! Se închid fabrici. Restructurări și la Cluj

Dezastru în vestul țării! Se închid fabrici. Restructurări și la Cluj

Mii de oameni vor trebui să-și caute de lucru după ce mai multe fabrici din vestul ţării au anunțat că își vor opri producția.

După ce, în urmă cu o lună, compania Nestle a anunţat că se retrage din Timişoara, lăsând pe drumuri 400 de angajați, își închide porțile și compania elvețiană Rieker care are o fabrică de pantofi în Lugoj cu aproape 700 de oameni, majoritatea din satele învecinate, scrie stirileprotv.ro.

De asemenea, și în Curtici, judeţul Arad, o companie cu 1.000 de angajaţi, care confecţionează haine pentru branduri de renume, a decis să îşi închidă activitatea.

Reprezentanţii firmelor dau vina pe fluctuaţia forţei de muncă, modificările legislative, dar şi pe costurile cu utilităţile şi salariile care, potrivit lor, au crescut alarmant.
Specialiștii din domeniul economic atrag atenţia că aceste plecări vor avea un impact uriaş asupra bugetului fiecărei comunităţi.
 

O fabrică din Cluj-Napoca dă afară jumătate din angajați

Conducerea Sinterom Cluj-Napoca a decis să închidă trei secții de producție și să dea afară majoritatea angajaților care lucrau în aceste sectoare. Pentru a cofinanța un proiect european, șefii societății au gajat cu hale și depozite. 

"Mulțumim tuturor salariaților care ne-au fost alături în cei 19 ani trecuți de la privatizare și suntem siguri că stresul reangăjarii va fi repede depășit deoarece piața muncii în Cluj-Napoca este solidă și oferă multe oportunități”, le-a transmis concediaților directorul general al societății, Mihail Lăzăroae.

În vederea îmbunătățirii performanței operaționale și financiare, noua echipă de management va demara în primul semestru din 2019 un plan îndrăzneț de restructurare și eficientizare care prevede închiderea a trei secții de producție care au adus pierderi societății în anul 2018 și care în urma previziunilor nu mai prezintă un viitor sustenabil (bujii-pompe, ceramice, parțial sculărie)", spun reprezentanților societății. Detalii AICI.

Comenteaza