Destinațiile de vacanță preferate de români pe final de 2023 și pentru 2024. Care sunt cele mai ieftine sejururi

Destinațiile de vacanță preferate de români pe final de 2023 și pentru 2024. Care sunt cele mai ieftine sejururi
| Foto: wujekspeed - Depositphotos.com

De Balck Friday, românii au cumpărat pachete de vacanță în valoare totală de 2 milioane de lei.

Vacanţele în Turcia, Grecia şi în destinaţiile noi spre, Algarve, Gran Canaria şi Tunisia au fost cele mai cumpărate în perioada târgului de turism online, offline şi campaniei Black Friday încheiată luni seara, potrivit unui comunicat al Paralela 45.

Vacanțe de 2 milioane de euro vândute de Black Friday

Cele mai scumpe au fost două pachete pentru Maldive şi Laponia şi un circuit în Coreea de Sud şi Japonia, conform sursei citate. Volumul vânzărilor de vacanţe pentru ultimele săptămâni din an şi vara viitoare din cele şase zile de campanie online şi offline s-a ridicat la două milioane de euro, relatează sursa.

Oferta pentru vara 2024 în Turcia, care cuprinde zboruri spre Antalya din 11 oraşe, spre Alanya din Bucureşti şi Cluj-Napoca, spre Bodrum de la Bucureşti, peste 5.000 de oferte şi zece hoteluri în exclusivitate, cu preţuri speciale pentru turiştii Paralela45, a avut cea mai mare reducere, de aproape 45%, şi cea mai mare căutare, arată datele comunicatului. Turiştii au plătit 10% din preţul pachetului la rezervare, achită încă 15% la finalul perioadei de Early Booking (martie-aprilie 2024) şi cea mai mare parte din sumă, 75%, cu 30 de zile înaintea plecării, potrivit companiei.

În volum mare s-au cumpărat şi vacanţe în insule greceşti Creta (Heraklion şi Chania), Kos, Rhodos, Zakynthos şi Santorini cu zbor charter din 11 oraşe şase, dar şi cazări în Nordul Greciei, cu transport individual, cu preţuri reduse cu până la 35% în zilele de campanie, conform sursei. Cel mai ieftin pachet în Grecia a costat 325 de euro/persoană/7 zile/insula Rhodos, la început de sezon, transmite compania.

Trei destinaţii noi în oferta de vară, Tunisia, cu zboruri directe din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Suceava, Craiova, Baia Mare, Algarve (Faro) şi Gran Canaria, cu zbor de la Bucureşti, au costat cel mai puţin 475 de euro/persoană, 735 de euro/persoană, respectiv, 746 de euro/persoană, în perioada târgului de turism şi au atras sute de rezervări, se mai arată în comunicat.

Zece turişti au plătit mai mult decât ceilalţi pentru vacanţele lor în Maldive, Laponia şi un circuit în Coreea de Sud şi Japonia, informează compania. Suma totală a celor trei pachete e de aproape 35 de mii de euro: Maldive, 4 adulţi/8 nopţi - 14.175 de euro, Laponia: 2 adulţi şi doi copii/4 nopţi - 10.788 de euro, Coreea Sud şi Japonia: 2 adulţi - 9.710 euro, potrivit sursei indicate.

Cele mai ieftinie sejururi

Potrivit comunicatului, cele mai ieftine vacanţe vândute la târgul de turism au fost cele de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie cu autocarul ori cu avionul, „Capitale imperiale - pieţe de Crăciun": 330 de euro/persoană/transport autocar, „Praga 2023 - Vacanţa de 1 Decembrie": 530 de euro/pachetul cu avionul.

„Un interes la fel de mare s-a remarcat şi pentru vacanţele de final de an în Antalya, Egipt sau Laponia, dar şi pentru exoticele Indonezia, Kenya, Sri Lanka, pentru care organizăm curse charter de Crăciun, de Revelion, pachete pentru care au plătit de la câteva sute de euro la 2.000 de euro/persoană. Puţine locuri mai sunt în prezent pentru toate cursele speciale pe care le avem la finalul anului", declară Ioana Burcea, director de marketing Paralela45.

Revelionul în Laponia, în premieră în acest an, este o vacanţă cu o durată mai mare decât cele de Crăciun sau înainte de sărbătoare, de patru nopţi, informează compania. Timp de o săptămână, turiştii se întâlnesc cu Moş Crăciun şi soţia lui, dar pot să practice şi sporturi extreme de la ski nocturn la heli ski şi patinaj în spaţii olimpice, Laponia fiind în acest moment singurul loc unde zăpada este garantată iarna, mai precizează sursa citată.

Comenteaza