Despăgubiri de la Bosch, dacă pleacă pe modelul Nokia VIDEO

Despăgubiri de la Bosch, dacă pleacă pe modelul Nokia VIDEO
Consiliul Judeţean a învăţat din experienţa Nokia: a stipulat despăgubiri în contractul cu firma Bosch, dacă germanii vor pleca pe neaşteptate de la Jucu. Bosch a concesionat peste 21 de hectare de teren în parcul Tetarom III şi promite să investească 77 de milioane de euro. Producătorul de componente auto a anunţat că va angaja în total 2.000 de persoane.

Contractul dintre Consiliul Judeţean şi Bosch va fi semnat săptămâna aceasta. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, spune că şi-a luat măsuri de precauţie pentru o evita o eventuală repetare a scenariului Nokia.

"Este un contract care asigură şi Consiliului Judeţean, în cazul în care, să spunem, aceste relaţii contractuale se încheie, din diferite motive - vezi cazul Nokia - în aceste situaţii, Consiliul Judeţean să aibă anumite posibilităţi de a fi despăgubit", a spus Tişe.

Suma prevăzută ca despăgubiri nu a fost precizată de Tişe, dar contractul negociat cu compania germană va fi făcut public mâine. Bosch a concesionat 21,5 hectare de teren în Tetarom III, pentru care va plăti anual Consiliului Judeţean 21.500 de euro. Germanii vor produce în judeţul Cluj componente auto.

Reporter: Valentin Mălăescu
Imagine: Ersek Lorant

Comenteaza