De'Longhi și-a deschis o hală nouă la Cluj. Investiții de 60 milioane euro

De'Longhi și-a deschis o hală nouă la Cluj. Investiții de 60 milioane euro

Grupul italian De’Longhi, o afacere de familie cu o isto­rie de peste un secol, a extins capacitatea de producţie a fabricii de la Jucu, din judeţul Cluj, cu o nouă hală unde se vor realiza espressoare de cafea.

Pe piaţa locală De’Longhi a intrat acum mai bine de cinci ani şi a investit treptat 50 de milioane de euro în producţia de espres­soare de cafea şi electrocasnice mici, conform ZF.

„Am investit în sisteme şi echipamente pentru fabri­cile grupului, în extinderea fabricii din România şi în de­mararea construcţiei unui nou sediu central la Treviso“, spun reprezentanţii De’Longhi în raportul pentru primele nouă luni din 2018, cel mai recent pe site-ul propriu.

În total însă, la nivelul întregului an 2018, va­loarea investiţiilor a sărit de 60 de milioane de  euro, conform presei in­ternaţionale. Aici nu sunt incluse cheltuielile de mar­keting şi promovare, ci cele în producţie şi dezvoltare.

Reprezentanţii De’Longhi declarau că fa­brica din parcul industrial Tetarom III - comuna clujeană Jucu este considerată a fi strategică pentru Europa pentru că permite transportul rapid al produselor. Din China e nevoie de o lună pentru transport. Importanţa acestei unităţi de producţie se vede în evoluţia principalilor indicatori finan­ciari ai De’Longhi România.

Cifra de afaceri a avansat con­stant, an de an, postând creşteri de 30-40% sau chiar mai mult, astfel că ar putea să se apropie de 1,3 miliarde de lei în 2018. Fabrica a fost profitabilă încă din primul an de producţie, iar numărul de angajaţi a crescut constant până la peste 2.000.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza