De'Longhi îşi face a doua fabrică la Cluj

De'Longhi îşi face a doua fabrică la Cluj
Italienii vor să demareze în vară lucrările pentru noua unitate de producţie. Ea se va ridica în parcul industrial unde compania operează în hala eliberată după închiderea Nokia.

Grupul De'Longhi a demarat procesul de autorizare pentru noua hală din parcul industrial Tetarom III. Unitatea va fi una independentă de spaţiul deja utilizat de compania italiană (fosta hală Nokia) şi va fi utilizată pentru producerea de carcase din mase plastice pentru aparatele De'Longhi.

Compania italiană a preluat anul trecut hala eliberată de producătorul de telefoane Nokia şi are în curs de pregătire proiectul pentru încă o unitate de producţie. „Hala aceasta face parte din planul iniţial; e o clădire nouă, pentru producţie. Din informaţiile noastre, compania vrea să înceapă lucrările cât de curând. Practic, De'Longhi face ceea ce voia să facă şi Nokia, dar nu a mai apucat. Compania BYD Electronics era unul dintre furnizorii deja anunţaţi, care urma să producă carcase din material plastic pentru telefoanele mobile ale concernului finlandez", a amintit Viorel Găvrea, directorul Tetarom.

„De'Longhi urmează să ridice o fabrică pentru subansamble de expresoare de cafea, aşa că acestea nu vor fi aduse din Italia, ci vor fi produse aici. Made in Jucu. Noi am eliberat toate avizele care depindeau de noi, pentru noua clădire, iar primăria din Jucu este cea care are abilitatea de a elibera autorizaţia de construire", a menţionat Cornelia Trif, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean. Autorităţile locale din localitatea de lângă municipiu au autorizat organizarea de şantier, pentru a se putea pregăti terenul. „La noi încă nu s-a depus documentaţia pentru autorizaţia de construire, dar s-a autorizat organizarea de şantier. Proiectul prevede realizarea unei hale noi, independente", a precizat Tudor Pop, reprezentantul departamentului urbanism de la Primăria Jucu.

Deocamdată, De'Longhi a preluat fosta hală Nokia, pentru producţia de expresoare de cafea superautomatizate pentru uz casnic, şi a făcut primele angajări, chiar dacă termenele iniţial estimate au fost decalate. Producţia a demarat la începutul lunii martie, după cum au anunţat oficialii din conducerea grupului italian. Iniţial se anunţa că activitatea la Jucu va începe încă din 2012, dar lucrările s-au amânat în aşteptarea aprobării unor ajutoare de stat. Compania nu a trecut încă de pragul de 100 de angajaţi pentru unitatea de la Cluj. „Persoanele pregătite în Italia au fost angajate. Există în jur de 80 de persoane în echipa De'Longhi şi, din câte ştim noi, în toamnă va urma o nouă rundă de angajări", a menţionat Daniel Don, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj. Administraţia judeţeană şi De'Longhi au anunţat la începutul anului trecut că grupul italian va achiziţiona activele Nokia din parcul industrial de la Jucu. Ţinta de angajări: 600-1.000 de oameni, la capacitate maximă de producţie. Investiţia în dotările cu echipament ale halelor a fost anunţată la 30 de milioane de euro.

Italia, Rusia, China şi Jucu

De'Longhi s-a înfiinţat în 1902 ca atelier meşteşugăresc şi a devenit unul dintre liderii globali pe piaţa aparatelor electrocasnice. În 1994, a cumpărat compania italiană Climaveneta, iar în 2001, producătorul britanic Kenwood. Anul trecut italienii au achiziţionat brandul Braun de la grupul Procter & Gamble, pentru 140 de milioane de euro. În urma reorganizării sale, grupul are două divizii: cea de echipamente de uz casnic, şi cea de echipamente profesionale. De'Longhi mai deţine fabrici în Italia, Rusia şi China. Compania italiană cu sediul la Treviso are 7.000 de angajaţi.

 

Etichete
Comenteaza