De'Longhi a început producţia la Cluj

De'Longhi a început producţia la Cluj
Compania italiană fabrică din această lună expresoare de cafea superautomatizate şi a angajat deja 100 de oameni. În doi ani unitatea industrială de la Jucu va ajunge la 700 de salariaţi.

Italienii şi-au prezentat oferta studenţilor de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în cadrul unui târg de stagii de practică pentru aceştia, cu posibilitatea de a fi angajaţi ulterior. La eveniment au mai participat angajatori ca Michelin, Guhring, Tenaris, EBS, Broker, în cadrul celei de-a doua ediţii a Studentship.

„Scopul este să îi punem în contact pe studenţi cu angajatorii şi a facilita, astfel, viitoare stagii de practică", a declarat Robert Chesoan, organizatorul StudentShip. Evenimentul s-a derulat în această săptămână Facultatea de Mecanică. De'Longhi a început producţia la fabrica din parcul industrial Tetarom III, din comuna Jucu, iar în perioada următoare se vor face angajări. Managerul De'Longhi România, Massimo Paronitti, a precizat că producţia a început în martie, conform Mediafax. „Am început producţia la începutul lunii martie şi avem 100 de angajaţi, majoritatea instruiţi în Italia. Mulţi sunt foşti angajaţi ai Nokia. Producem expresoare de cafea superautomatizate pentru uz casnic. Vor fi angajate alte persoane în perioada următoare, iar, până la sfârşitul anului viitor, la fabrica De'Longhi de la Jucu vor lucra 677 de persoane", a spus Paronitti. Investiţia De'Longhi se ridică la 30 de milioane de euro.

Clujenii au reacţionat pozitiv la anunţul companiei italiene. „Benvenuti De'Longhi în Cluj-Napoca, România. De'Longhi devine astfel Fabricat în România şi tocmai de aceea grupul italian merită recunoştinţa noastră pentru că a investit la noi, venind cu know-how, creând locuri de muncă ce vor multiplica altele, plătind taxe şi impozite către judeţul nostru, exportând produsele fabricate aici şi în cele din urmă contribuind la PIB-ul României. Cel mai bun semnal de recunoştinţă este ca atunci când ne gândim să cumpărăm un aparat electrocasnic, să avem în vedere şi marca De'Longhi", susţine Dragoş, pe portalul ziuadecj.ro. „Ar fi frumos să faceţi reportaje din fabricile astea mari, să vedem vedem şi noi ce fel de mărfuri fac acolo, cum arată linia de producţie", spune Dan, un alt cititor.

În 2012 grupul italian a anunţat achiziţionarea activelor Nokia din Tetarom III, pentru producţia de aparate electrocasnice şi electronice. De'Longhi s-a înfiinţat în 1902 ca atelier meşteşugăresc şi a devenit unul dintre liderii globali pe piaţa aparatelor electrocasnice. În 1994, De'Longhi a cumpărat compania italiană Climaveneta, iar în 2001, producătorul britanic Kenwood. Anul trecut în aprilie italienii au achiziţionat brandul Braun de la grupul Procter & Gamble, pentru 140 de milioane de euro. În urma reorganizării sale, grupul are două divizii: cea de echipamente de uz casnic, şi cea de echipamente profesionale. De'Longhi mai deţine fabrici în Italia, Rusia şi China. Compania italiană cu sediul la Treviso are 7.000 de angajaţi. Aceasta a obţinut în 2010 venituri operaţionale de 1,4 miliarde de euro şi venituri nete de 749 de milioane de euro.

Etichete
Comenteaza