Delegaţie de 30 de persoane la Cluj a "investitorului misterios" în Cluj, încheiată ieri

Delegaţie de 30 de persoane la Cluj a
"Investitorul misterios" aşteptat în acest an în parcul industrial Tetarom III din Jucu şi-a încheiat ieri vizita în Cluj, unde a trimis, timp de două săptămâni, o delegaţie de peste 30 de persoane.

"Echipa tehnică a stat aici două săptămâni", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, la emisiunea "Clujul în realitate". "Noi sperăm ca în martie, după ce au făcut toate studile şi tatonările posibile, să se întoarcă şi să semnăm contractul".

Uioreanu, care refuză în continuare să dezvăluie numele investitorului precum şi alte informaţii, explică precedentul creat de un secretar de stat român, care în urmă cu doi ani a încălcat contractul de confidenţialitate cu firma şi astfel un contract a fost anulat. "Au avut o experienţă tristă cu România, în urmă cu doi ani; o delegaţie din România s-a deplasat în ţara respectivă iar când s-a întors în ţară, încă de pe aeroport, în faţa ziariştilor, un secretar de stat a zis numele şi domeniul de activitate; în următoarea zi a primit un telefon şi i s-a spus "ne pare rău, aţi încălcat prima regulă"".

Uioreanu arată în schimb că instituţia pe care o conduce a semnat deja un contract de intenţie cu investitorul respectiv. "Au trimis o delegaţie, 30-40 specialişti, care au studiat inclusiv legislaţia. Ieri s-a încheiat vizita de lucru a delegaţiei, care urmează să facă raportul; şeful delegaţiei a spus că totul e favorabil. după ce se va semna contractul cu Tetarom urmează o întâlnire cu Guvernul României şi se va discuta despre facilităţile pe care România le poate oferi. La un asemenea nivel de investiţie, se vor întâlni direct cu primul ministru".

 

Comenteaza