De Paşti, clujenii au parte de miei proaspeţi. Vezi unde sunt punctele de sacrificare

De Paşti, clujenii au parte de miei proaspeţi. Vezi unde sunt punctele de sacrificare
În Săptămâna Mare, înainte de Paşti cu patru zile, vor fi amenajate trei puncte de sacrificare a mieilor: în Centrul Agro Transilvania din Dezmir, pe platforma Cora şi în piaţa privată din Floreşti. Se caută spaţiu pentru deschiderea unui al patrulea punct, în Câmpia Turzii.

Consiliul Judeţean Cluj a solicitat derogare de la normele Uniunii Europene pentru a putea amenaja aceste puncte temporare de sacrificare a mieilor.

"E foarte important pentru clujeni să aibă certitudinea că mieii pe care îi cumpără sunt proaspeţi", a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeşean, Ioan Oleleu, într-o conferinţă de presă. Acesta spune că s-a implicat direct pentru ca Direcţia Sanitar Veterinară Cluj să autorizeze aceste puncte. "Vor fi îndeplinite şi respectate toate normele de igienă".

Fermierii vor veni cu animalele vii în punctele respective. Clujenii vor avea posibilitatea să vadă mieii, să îi aleagă. Fiecare miel va avea un inel de identificare în ureche, clientul îl alege, achită contravaloarea animalului şi primeşte apoi codul de identificare. În două ore, clientul primeşte animalul gata sacrificat cu inelul în ureche pentru a avea siguranţa că este ceea ce a ales.

Se preconizează că se vor sacrifica în jur de 100 de miei pe oră, în cele patru zile.

La conferinţă au fost prezenţi şi reprezentanţii asociaţiei crescătorilor de ovine şi caprine Ijarul Cluj, care au precizat că în cele trei puncte de sacrificare vor fi prezenţi circa 500 de crescători de miei din judeţ.

 

Comenteaza