Video Daniel Buda are vești bune pentru fermierii români. Vor beneficia de subvenții mai mari

Daniel Buda are vești bune pentru fermierii români. Vor beneficia de subvenții mai mari

Vicepreședinte în Comisia pentru Agricultură din Parlamentul European, Daniel Buda, îi asigură pe fermierii din România că subvențiile vor fi majorate în perioada următoare.

Zilele trecute au avut loc la Bruxelles negocierile pentru finalizarea și aprobarea noii Politici Agricole Comune pentru 2023-2027. La aceste dezbateri a participat și europarlamentarul clujean.

„Este important pentru fermieri să știe că resursele financiare de la nivel european vor veni în perioada de tranziție. Referitor la subvențiile pentru fermieri, mai sunt discuții legate de plafonarea plăților în agricultură. Un lucru este important pentru fermierii din România.

Ei vor primi subvenții ușor mărite comparativ cu perioada actuală. Este foarte important, deoarece alte state au suferit scăderi ale subvențiilor. De asemenea, este o provocare majoră pentru noi ca banii să ajungă la adevărații fermieri, și nu la cei care fac agricultură de pe canapeaua din oraș”, a declarat la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Europarlamentarul clujean susține că, a avut, săptămâna trecută, o discuție destul de „contondentă”, cu cineva din partea unei structuri asociative. „Este vorba de Biroul European de Mediu. Ei ne spuneau că trebuie să se reducă numărul de animale pe fermă la 50 de animale, fiindcă altfel poluează mediul. Acest lucru și aceste abordări pun în pericol securitatea alimentară.

Nu poți să reduci numărul de capete fără să fie o corelație cu numărul de hectare și altele. Trebuie să fim cu ochii ca pe butelie în zona noastră, pentru că acest curent „verde” este în creștere. Nu-i interesează ce se mănâncă sau ce se întâmplă. Trebuie să fim coerenți și conștienți de faptul că avem niște provocări în față”, a explicat liderul PNL Cluj.

Biroul European de Mediu este cea mai mare coaliţie de organizaţii de mediu din Europa şi are, în prezent, peste 350 de ONG-uri în componența sa.

Comenteaza