Dacian Cioloş: Sănatatea, educaţia şi drepturile sociale, priorităţile primei rectificări bugetare

Dacian Cioloş: Sănatatea, educaţia şi drepturile sociale, priorităţile primei rectificări bugetare
Guvernul a aprobat miercuri prima rectificare a bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale pe anul 2016.

"Am alocat resurse acolo unde era necesar pentru a continua proiecte asumate şi pentru acoperirea unor cheltuieli noi - inclusiv OUG 20, cu corectarea grilelor de salarizare, care se aplică la 1 august, dar şi pentru a pune în practică decizii ale Parlamentului, fără a pune în pericol echilibrul macroeconomic", a declarat Dacian Cioloş, la finalul şedinţei de Guvern.

Guvernul a prevăzut o alocare suplimentară pentru sănătate de aproape 570 de milioane de lei. Pentru Ministerul Educaţiei guvernul alocă peste, 1 miliard de lei.

La Ministerul Educaţiei, alocarea bugetară este de peste 1 miliard de lei. "Pregătim un program din această toamnă pentru a-i motiva pe profesori să lucreze în anumite zone defavorizate. E vorba despre un program la care vor contribui şi fondurile europene", a anunţat şeful Executivului.

Către Ministerul Muncii merg peste 2,8 miliarde de lei. "Acoperim sumele necesare pentru plata pensiilor până la sfârşitul anului. NU se pune problema de tăierea niciunei pensii", a ţinut să precizeze premierul.

Ministerul Agriculturii, prin redistribuire, primeşte 405,3 milioane de lei.

Dacian Cioloş a spus că veniturile bugetare "au fost până pe primul semestru mai mari decât cele prevăzute cu o sumă de peste 3 miliarde de lei, care se regăsește în plus în alocarea bugetară față de ceea ce a fost decis pentru 2016".

Comenteaza