Cum vor arăta vacanțele în Marea Britanie după Brexit

Cum vor arăta vacanțele  în Marea Britanie după Brexit
| Foto: zf.ro

Turiștii vor putea merge în Regatul Unit cu buletinul doar până la sfârșitul lunii septembrie. După aceea, este obligatoriu pașaportul.

Vacanţa în Marea Britanie va fi mai scumpă după Brexit. Vom plăti mai mult pentru a vorbi la telefon cu cei din ţară, iar când vom folosi cardul este posibil să plătim taxe suplimentare. Deocamdată, tarifele la hoteluri vor rămâne neschimbate, transmite site-ul Stirileprotv.ro

Odată cu intrarea în 2021, nu se mai aplică regulile Uniunii Europene. Turiştii români pot sta cel mult șase luni fără viză de intrare. În aceste șase luni, nu puteți lucra, studia și nu aveți voie să accesați beneficiile locale. Dacă folosiţi cardul, verificaţi comisioanele, pentru ca tranzacţiile nu mai sunt acoperite de normele Uniunii Europene care limitează taxele interbancare. Aveţi grijă şi când vorbiţi la telefon. Operatorii din România nu vor mai fi obligaţi să ofere roaming la tarife naţionale.

Operatorii din turism anunţă că tarifele la sejururile în Marea Britanie rămân la nivelul anului trecut. Cardul european de sănătate rămâne valabil, dar este recomandată o asigurare suplimentară.

Rămân neschimbate condiţiile în cazul în care vreţi să închiriaţi o maşină. Şi dacă staţi mai puţin de șase luni, nu sunteţi obligaţi, ca turişti, să prezentaţi la intrarea în ţară dovada că aveţi rezervată deja cazarea sau că dispuneţi de o anumită sumă de bani. Iar în unele punctele de trecere a frontierei, în Marea Britanie vor reapărea magazinele duty free, acolo unde anumite bunuri pot fi vândute fără taxe vamale.

Comenteaza