Video Cum va arăta viitorul complex La Trei Lacuri. Filmul de prezentare a proiectului

Cum va arăta viitorul complex La Trei Lacuri. Filmul de prezentare a proiectului
Primăria a solicitat bani de la Uniunea Europeană pentru modernizarea complexului

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a dat publicității filmul de prezentare a felului în care va fi modernizat complexul La Trei Lacuri, proiect european în valoare de 7 milioane de euro.

“Acesta ne dorim a fi complexul de agrement La Trei Lacuri Câmpia Turzii, proiect în valoare de 7.000.000 de euro, depus pentru finanțare din fonduri europene în luna mai a acestui an. Aceasta reprezintă o parte din viziunea mea și a echipei pe care o coordonez, cu privire la dezvoltarea pe termen mediu și lung a municipiului nostru”, a precizat Lojigan.

Primăria Câmpia Turzii a solicitat acordul de mediu pentru proiectul său de amenajare a zonei cultural-recreative Trei Lacuri. Complexul va avea muzeu al ihtiologiei, teren polisportiv, ponton de belvedere, amenajări peisagistice de efect.

Proiectul a fost depus acum o lună, iar observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Cluj. Acesta urmează să fie finanțat din bani europeni și prevede amenajarea de zone în care tinerii să își dezvolte abilitățile psiho-fizice, dar și un muzeu de ihtiologie și zone de pescuit moderne, la standardele cele mai înalte ale pescuitului sportiv.

Anul trecut complexul a fost repopulat cu 4 tone de peşte - 2,6 tone de crap românesc, 1,4 tone de fitofag și caras, un alt proiect fiind cel de monitorizare video, conform administratorului Marian Lechinţan. Prima ediție a Festivalului Peștelui a fost organizată anul acesta, în perioada 19-20 mai.

Primăria a avut în vedere relansarea pescuitului sportiv, una dintre temele de bază fiind și eliminarea risipei din gătit, în conformitate cu politicile organizației Euro Toques România. În cele două zile de eveniment 5.000 de oameni au tranzitat complexul.

Comenteaza