Video Cum va arăta noul terminal al Aeroportului din Cluj: „Ne pregătim pentru 7 milioane de pasageri”

Cum va arăta noul terminal al Aeroportului din Cluj: „Ne pregătim pentru 7 milioane de pasageri”

Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca a devenit prea mic pentru numărul de pasageri transportați pe calea aerului. Conducerea are ținte îndrăznețe, iar în cațiva ani se dorește atingerea cifrei de 7 milioane de pasageri pe an. Totuși, pentru ca acest lucru să fie posibil este nevoie de investiții importante și de un nou terminal.

David Ciceo, directorul Aeroportului din Cluj, a oferit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) mai multe detalii în legătură cu ce urmează pe zona de investiții și proiecte pentru „Poarta aeriană a Transilvaniei”.

În anul 2023 începem proiectele pentru un nou terminal de pasageri. Estimările noastre sunt că în 2040 vom avea aproximativ 7 milioane de pasageri, ceea ce înseamnă că este absolut necesar un terminal nou. Costurile noilor proiecte sunt estimate la 50 de milioane de euro.

Este o sumă importantă pentru că include extinderea de terminal, aproximativ 7.000 de mp noi creați. Noi trebuie să mai extindem platforma și să luăm echipamente noi. 50% din această sumă îi vom pune din venituri proprii. Și în anul 2022 avem profit.

În noul terminal vom avea porți de îmbarcare noi. Urmează să demarăm analiza anul viitor împreună cu partenerii noștri. Una dintre idei ar fi ca acest terminal să rămână pentru prelucrare, iar printr-un pasaj elegant, cu benzi rulante, să ducem pasagerii într-o zonă de grupare modernă, cu magazine, etc”, a declarat, la ZIUA LIVE, David Ciceo.

Internet gratuit în Aeroport din 2023

„Vom analiza și ne vom consulta și cu pasagerii. Conform studiilor actuale ne-ar trebui un terminal de aproximativ 30.000 de metri pătrați. Toate acestea pentru a pregăti 7 milioane de pasageri. Anul viitor vom investi mult în satisfacția pasagerului. Vom oferi internet gratutit pentru toți pasagerii. Vom schimba și scaunele, pentru că cele actuale sunt vechi”, a adăugat Ciceo.

Comenteaza