Foto Cum ar putea arăta curțile școlilor din Cluj. Propuneri spectaculoase făcute de arhitecți

Cum ar putea arăta curțile școlilor din Cluj. Propuneri spectaculoase făcute de arhitecți
Arhitecții vor spații verzi, terenuri multisport, zone de relaxate acoperite | Foto: UrbanizeHub
Cum pot arăta curțile școlilor din Cluj. Ghid de reamenajare
Cum pot arăta curțile școlilor din Cluj. Ghid de reamenajare
Cum pot arăta curțile școlilor din Cluj. Ghid de reamenajare

Un grup de patru arhitecți propune reamenajarea și utilarea spațiilor pentru 16 curți de școli din Cluj-Napoca și București. Inițiativa aparține organizației UrbanizeHub și vine din partea arhitecților Adrian Țuțuianu, Aurel Basuc, Cristian Danciu și Adriana Maria Popa.

„Se propune extinderea spațiilor verzi, echiparea curților cu terenuri multisport, zone de relaxare acoperite și iluminarea tuturor spațiilor exterioare. Diferențele care există între zonele rurale și cele urbane sunt abordate de această propunere, într-un mod exhaustiv, la fel cum este și conexiunea dintre aceste spații și fenomenul încălzirii globale sau al schimbărilor climatice.

Locul de joacă are de a face și cu dezvoltarea personală a copilului, iar în funcție de bugetul alocat, propunerea vine cu diferite tipuri  concrete de intervenții posibile asupra curților.

Există lipsuri în curțile școlilor, zone de sport învechite, spații verzi de cele mai multe ori neîntreținute sau care sunt gândite fără a ține cont de nevoile copiilor. Copiii se joacă în pauze, dar nu se bucură de ceea ce ar putea însemna curtea școlii”, conform UrbanizeHub.

Organizația a publicat trei ghiduri care vizează îmbunătățiri inovatoare pentru viața orașelor din România. Primul se concentrează asupra refacerii promenadei din Constanța, iar altul vizează infrastructura turistică din Mamaia.

Comenteaza