Video Cum arată tronsonul de pe A10 înainte de inaugurare. Va lega Clujul de Sibiu pe autostradă

Cum arată tronsonul de pe A10 înainte de inaugurare. Va lega Clujul de Sibiu pe autostradă

Lucrările sunt aproape de final pe lotul 2 Sebeș-Turda, bucata de autostradă urmând a fi deschisă în câteva săptămâni.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au fost pe lotul 2 Sebeș-Turda și spun că lucrăile sunt aproape de final.

"Lotul 2 Sebeș-Turda se apropie de inaugurare! În sfârșit, la mai bine de 6 ani de la prima cupă de excavator, avem strat de uzură așternut pe toți cei 24,25 km din #AutostradaA10 între Alba Iulia Nord și Aiud. Vedeți cu ochii voștri stadiul din această filmare de la bord de astăzi.

Grecii de la Aktor execută ultimele finisaje necesare deschiderii circulației în siguranță, lucru posibil la finalul lunii noiembrie, cel mai târziu în primele zile din decembrie, incluzând aici instalarea ultimelor parapete de protecție, garduri, indicatoare dar și procedurile birocratice.
Inaugurarea va fi făcută cu o restricție (trafic pe un sens) pe aproximativ un kilometru în zona Oiejdea, acolo unde consolidarea versantului nu va fi finalizată mai devreme de primavara anului viitor. Tot atunci pot fi gata și spațiile de servicii", spun cei de la Asociația Pro Infrastructura.

Aceștia le solicită oficialilor CNAIR, Poliției Rutiere și antreprenorului să grăbească procedurile necesare deschiderii traficului:

"Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Poliției Rutiere și antreprenorului să rezolve rapid documentația necesară deschiderii traficului, astfel încât șoferii să scape de coșmarul traversării orașelor Teiuș și Aiud, conectând Cluj-Napoca de Sebeș și mai departe de Sibiu și Deva, după atâta amar de vreme și vieți pierdute pe DN1 și DN7".

Miercuri, directorul general CNAIR, Cristian Pistol a făcut o vizită pe șantierul lotului 2 al autostrăzii, pentru a estima stadiul lucrărilor.

"Sunt astăzi aici pentru a vedea care este stadiul lucrărilor pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda, în lungime de 24,25 de km. În funcție de asta urmează să decidem când va putea fi deschisă circulația, ceea ce ar permite deplasarea pe întreaga autostradă Sebeș - Turda (A10)", a declarat Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza