Video Cum arată noul sediu al Băncii Transilvania, văzut din dronă

Cum arată noul sediu al Băncii Transilvania, văzut din dronă
Viitoarea clădire centrală a băncii clujene - imagine din satelit | Foto: Google Earth

Antreprenorul general al proiectului de 20 de milioane de euro de pe Calea Dorobanților, Kesz România, a prezentat imagini captate de la mare înălțime cu noua clădire administrativă a Băncii Transilvania (BT), aflată acum în construcție. 

Banca își ridică de la zero un nou sediu central în Cluj-Napoca, o clădire de birouri de aproape 20.000 mp. BT și-a autorizat anul trecut proiectul de pe Calea Dorobanților. Este vorba despre un imobil format din trei niveluri de subsol, parter, trei etaje întregi și unul retras, în total opt niveluri subterane și supraterane.

Potrivit autorizației de construire, edificarea clădirii ar urma să coste 88,6 milioane de lei, împrejmuirea, alte 1,3 milioane, iar organizarea de șantier, 1,9 milioane. Durata de execuție prevăzută este de trei ani. Prin urmare, cel târziu până în 2021, sediul central al băncii se va muta pe artera care duce spre cartierul Mărăști.

Inițial, conducerea BT spera ca imobilul să poată fi dat în folosință încă din acest an. BT a cumpărat cu 9 milioane de euro terenurile pentru noua clădire în 2016. Pe amplasamentul de pe Calea Dorobanţilor nr. 30-34 funcționa în trecut o sală de bowling şi de jocuri electronice.

De asemenea, BT a achiziționat şi o proprietate de pe str. Traian Moşoiu nr. 35, pe unde maşinile ar urma să iasă din parcare. Societatea care a obținut autorizațiile este BT Building, în care acționari sunt Banca Transilvania, cu 99%, și BT Investments. Administratori sunt Ioana Olănescu, Bogdan Pleșuvescu, Virgil Câmpian, potrivit portalului financiar Termene.ro.

Clădirea de pe G. Barițiu nr. 8, de lângă BCR, a fost construită la începutul anilor 2000, fiind dată în folosinţă în mandatul olandezului Robert Rekkers, fost director general al BT. Banca mai deţine un imobil pe str. G. Bariţiu nr. 1 ("clădirea albastră"), și un altul cu birouri şi data center în Parcul Industrial Tetarom I, din zona Hoia.

Constructorul Kesz va da în curând în funcțiune complexul de birouri, aparthotel și apartamente Hexagon, de pe Calea Turzii, unde trebuia să fie inițial Spitalul Pelican, clădire transformată în urma unei investiții proprii de 20 de milioane de euro, prima a grupului maghiar din România.

Prin proiectele grupului Kesz în țara noastră se mai numără parcul acvatic Nymphaea din Oradea, fabrica Kaercher din Curtea de Argeș, Centrul Logistic Penny din Bacău și One Herăstrău Park. 

Comenteaza