Cu cât se vinde carnea de miel la Cluj

Cu cât se vinde carnea de miel la Cluj
În judeţul Cluj există şase centre temporare pentru sacrificarea mieilor, de unde poate fi cumpărată direct de la crescător carne atestată din punct de vedere sanitar-veterinar.
Aceste centre se află în Turda, Dej, Gherla, Câmpia Turzii, Huedin şi în complexul Agro Transilvania. La Cluj-Napoca, kilogramul de carne de miel se vindea cu 10 lei în viu şi 20 de lei la carcasă. Potrivit crescătorilor, preţurile sunt la acelaşi nivel ca acum 10 ani şi ar putea să scadă şi mai mult în perioada următoare, scrie news.ro.
În supermarketurile din oraş şi în carmangerii, kilogramul de carne de miel se vindea la preţuri cuprinse între 20 şi 30 de lei. Punctul de sacrificare de la Agro Transilvania va fi deschis până sâmbătă, 15 aprilie, inclusiv, și va funcționa zilnic între orele 08:00 și 18:00.

„Prin deschiderea acestui punct autorizat ce corespunde tuturor normelor igienico-sanitare am dorit să venim în întâmpinarea clujenilor care vor să păstreze tradițiile și să respecte obiceiurile sărbătorilor pascale.

În acest fel, toți cei interesați pot cumpăra carne proaspătă de miel direct de la crescători, potrivit propriilor preferințe, având astfel certitudinea unui produs sigur și de calitate" a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Transportul clujenilor până în incinta Agro Transilvania din Dezmir este asigurat de autobuzele liniei 8L.

Etichete
Comenteaza