Criza ieftineşte casele din Cluj; ce spun agenţii imobiliari VIDEO

Criza ieftineşte casele din Cluj; ce spun agenţii imobiliari VIDEO
Criza a ieftinit apartamentele din Cluj cu până la 40%. Cele mai mari scăderi de preţ s-au înregistrat în cazul locuinţelor din imobilele vechi. Dacă în urmă cu patru ani un apartament cu două camere costa in jur de 80.000 de euro, astazi îl puteţi cumpara cu doar 55.000 de euro. Şi locuinţele din blocurile noi se vand mai ieftin cu aproximativ 25%.

Reprezentanţii agenţiilor imobiliare spun că, desi pretul apartamentelor a scazut considerabil, in special în cazul celor de doua si trei camere, oferta depăşeşte în continuare cererea. Şi asta pentru cp românilor le este tot mai cre să obţină un credit imobiliar.

"Faţă de 2008 apartamentele s-au ieftinit cu 40%, iar faţă de 2011 cam cu 10-15%", spune Nelida Georj, reprezentantul unei agenţii imobiliare. "Mulţi cumpărători s-au orientat căter blocurile noi pentru că acolo pot să negocieze cu constructorul şi să cumpere un apartament finisat, modern şi mobilat".

"Probabil că preţurile vor mai scădea", adaugă şi Andreea Miron, reprezentantul unei agenţii imobiliare.

Unele persoane incearca sa isi vanda apartamentul de ani buni, dar fără succes. Desi au lasat mult din preţ, nu reuşesc să găsească un cumpărător. "Am un apartament de peste 70 metri pătraţi şi preţul de vânzare este de 65.000 de euro", spune Lucia Bumb, o clujeancă ce vrea să-şi vândă apartamentul. "În 2008 preţul era de peste 80.000 de euro. Diferenţa vine din cauza clienţilor care nu există. Îmi vine greu să cred că din multitudinea de clienţi nu s-a găsit unul care să-l cumpere".

La ora actuală, cele mai ieftine apartamente în Cluj-Napoca se găsesc în cartierele Mănăştur, Grigorescu şi Iris.

Etichete
Comenteaza