Constructorii clujeni de la ACI au ridicat trei stadioane în România

Constructorii clujeni de la ACI au ridicat trei stadioane în România
Lucrările de la Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf din București | Foto: ACI

Societatea clujeană de construcții ACI, cu trei arene sportive în portofoliu, a raportat pentru anul trecut afaceri de 47 de milioane de euro, cele mai mari din istoria sa, conform agenției de monitorizare a șantierelor IBC Focus. 

Din portofoliul său de proiecte fac parte Stadioanele Cluj Arena, Ion Oblemenco Craiova și Târgu-Jiu, magistrala de gaze naturale Iași – Ungheni – Chișinău, Parcul Industrial Tetarom 1, centrul de date Banca Transilvania,  clădirile The Office și BRD (Cluj-Napoca), fabrica La Lorraine (Câmpia Turzii), Spitalul Militar și Clinica Regina Maria (Cluj-Napoca).

"2019 a reprezentat cel mai bun an în materie de venituri, astfel cifra de afaceri a ajuns la un maxim dacă analizăm rezultatele din ultimii cinci ani. După un 2018 cu doar 16 milioane euro în dreptul cifrei de afaceri, în 2019 s-a ajuns la 47 de milioane de euro, ca urmare a proiectelor de anvergură", conform IBC.

„Prin dotările de care dispunem, în cele două zone de lucru, putem asigura o capacitate de producție de 450 tone de structuri metalice pe lună, în trei schimburi. Dispunem de platforme exterioare de depozitare adiacente zonelor de producție cu o suprafață de 12.000 mp”, au precizat reprezentanții ACI Cluj.

ACI Cluj are 300 de angajați și se axează pe construcții civile, industriale și hidrotehnice, lucrări de transport și distribuție gaze naturale, de reabilitare și restaurare, livrare de beton marfă, dar face și producție industrială în fabricile proprii pentru structuri metalice și prefabricate din beton.

Principalii jucători din județul Cluj în domeniul lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale sunt Wincon, ACI, Tellus, Hexagon și TCI.

Comenteaza