Constructorii au ieșit în stradă! Nu sunt de acord cu propunerea de eliminare a facilităţile fiscale acordate

Constructorii au ieșit în stradă! Nu sunt de acord cu propunerea de eliminare a facilităţile fiscale acordate

Constructorii protestează miercuri în faţa sediului Guvernului, fiind nemulţumiţi de intenţia Executivului de a elimina facilităţile fiscale acordate sectorului construcţiilor.

”Nu ne alungaţi din ţară”, ”Vrem să rămânem lângă copiii noştri”, ”Vrem să construin în România”, sunt câteva dintre mesajele protestatarilor pentru Executiv, relatează news.ro.
 
Federaţia Generală a Sindicatelor „Familia” a anunţat în urmă cu două săptămâni organizarea unui protest faţă de intenţia Guvernului României de a elimina facilităţile fiscale acordate sectorului de construcţii, evenimentul fiind programat în intervalul 9 – 13.

“Graba cu care Guvernul României intenţionează să-şi încalce angajamentele luate prin PNRR este greu de înţeles. Conform PNRR, «Componenta 8 – Reforma fiscală şi reforma sistemului de pensii», Guvernul României s-a angajat în faţa UE că va modifica Codul Fiscal „în vederea reducerii graduale a stimulentelor fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcţiilor. Reducerea treptată a stimulentelor fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcţiilor va începe în 2025 şi se va finaliza până la sfârşitul anului 2028” (subl. n.). Aşadar, de ce Guvernul României vrea să introducă dintr-o dată, de la 1 septembrie 2023, o măsură programată pentru a fi adoptată gradual în perioada 2025 – 2028?”, afirmă sindicaliştii.

Federaţia Generală a Sindicatelor „Familia” consideră că acest lucru afectează credibilitatea statului român şi introduce o mare doză de instabilitate şi lipsă de predictibilitate în mediul economic, afectând atât lucrătorii, cât şi firmele din sector. 

“Dragii mei colegi, (...) este momentul să luptăm pentru drepturile noastre. Vrem să muncim în România, nu să fim alungaţi din ţară, în căutarea unor salarii mai bune în străinătate”, a transmis preşedintele Federaţiei Generale a Sindicatelor „Familia”, Gheorghe Bălăceanu.

Comenteaza