Companiile clujene se protejează de atacurile informatice

Companiile clujene se protejează de atacurile informatice
Mai mulţi actori importanţi de pe piaţa soluţiilor de securitate informatică şi-au prezentat joi, la Cluj, ultimele inovaţii în materie de protecţie IT.
“Numărul ameninţărilor informatice se dublează de la un an la altul. În materie de securitate informatică, tot timpul se întâmplă ceva nou, iar pe măsură ce tehnologia informaţiei devine tot mai prezentă în viaţa noastră, şi numărul şi importanţa ameninţărilor cresc”, subliniază Romulus Maier, managing partner la Agora, organizator al evenimentului. Cu toate că pot fi folosite de către oricine, soluţiile de securitate prezentate la hotelul Premier vizează cu precădere agenţii economici.

Potrivit specialiştilor prezenţi la întâlnire, companiile sunt cele mai vulnerabile în faţa atacurilor informatice, care au devenit, la rândul lor, tot mai complexe. “În IT, la fiecare sfert de secundă are loc o infracţiune. Viruşii au ajuns la fel de populari ca şi telefonul mobil. Cine nu are acum va avea, cu siguranţă, mai târziu. După atacul informatic asupra Iranului, din această vară, Stuxnet, tendinţa s-a schimbat. Atacul nu mai ţinteşte mediul online, ci mediul de automatizări: centrale, fabrici”, subliniază Bogdan Ştefănescu, consultant al companiei Symantec. Conferinţa organizată la Cluj-Napoca de către grupul Agora face parte dintr-o serie de manifestări regionale, care au debutat la Iaşi şi vor continua la Timişoara şi la Bucureşti.


Comenteaza