Companie din Austria, cu 2 fabrici în județul Cluj, majorare de capital cu 20 de milioane de euro / Noi locuri de muncă

Companie din Austria, cu 2 fabrici în județul Cluj, majorare de capital cu 20 de milioane de euro / Noi locuri de muncă
| Foto: forbes.ro / fabrică-Knauf-Aghireşu

Compania austriacă Knauf Gips a primit o infuzie de capital în valoare de 20 de milioane de euro recent, conform datelor obţinute de Economica.net din Monitorul Oficial. Austriecii au deja o fabrică la Aghireşu şi încă una în construcţie la Huedin, în județul Cluj. 

La începutul lunii aprilie, Knauf Gesellschaft mbH din Austria a majorat capitalul Knauf Gips cu 20 de milioane de euro aport în numerar, conform unei decizii a societăţii publicate în Monitorul Oficial şi consultate de Economica.net. În urma acestei operaţiuni, capitalul social al Knauf Gips depăşeşte 152 de milioane de lei.

Knauf Gips România deţine o fabrică la Aghireșu, judeţul Cluj, unde se produc amestecuri uscate, tencuieli și gleturi pe bază de ipsos, care se utilizează pentru finisarea la interior a pereților din zidărie și a suprafețelor din gips-carton.

Parte din grupul austriac Knauf, firma din România pe lângă fabrica din Aghireșu, judeţul Cluj, construieşte o a doua unitate de producţie la Huedin. Mai exact, Knauf Gips investeşte 76 de milioane euro într-o nouă fabrică de plăci din gips-carton și profiluri metalice la Huedin, județul Cluj.

Construcţia fabricii din Huedin a început în anul 2023, iar producţia – în al doilea semestru al anului 2024. Vor fi create 100 de locuri de muncă la fabrica Knauf din Huedin. Fabrica Knauf Gips va avea în dotare şi o linie de producție a profilurilor metalice. Oficialii companiei nu au răspuns deocamdată pentru Economica.net despre modul în care vor fi investiţi banii aduşi de compania-mamă la Knauf Gips.

”Conform planificării investitorului, fabrica KNAUF va deveni operațională în 2026. Venirea unui investitor mare precum Knauf în orașul Huedin, poate aduce beneficii semnificative, cum ar fi crearea de locuri de muncă, stimularea economiei locale și atragerea altor investiții, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a comunității”, a transmis municipalitatea din Huedin la demararea procedurilor pentru obținerea autorizațiilor pentru conectarea fabricii Knauf din Huedin la utilităţi. 

Comenteaza