Clusterul Agro Transilvania îi va consilia pe producătorii basarabeni

Clusterul Agro Transilvania îi va consilia pe producătorii basarabeni

Agro Transilvania Cluster (ATC) Cluj a fost invitat să își extindă zona de interes către țara vecină, la solicitarea Academiei de Studii Economice din Moldova.

Managerul general al organizației clujene a formulat câteva concluzii în urma derulării Alianței Europene împotriva Coronavirusului (AEC), la care a participat alături de Blaga Popova (reprezentant al Direcției Generale Grow a Comisiei Europene) și de Lorenzo Morelli (Cremona Foodlab).

“Uniunea Europeană pregătește un set de granturi pentru a sprijini companiile din sectorul agri-food care au fost afectate de criza COVID-19, pe baza concluziilor formulate și fundamentate inclusiv în cadrul acestor întâlniri organizate de AEC. Pentru întreprinderi mici și mijlocii sprijinul va fi mai consistent.

A fost împărtășită ideea de a se sprijini în achizițiile publice acele produse care au fost certificate prin etichete naționale și europene de calitate. UE recunoaște nevoia de a sprijini financiar efortul de informare a consumatorilor, pentru a putea alege produsele în mod conștient.  

Lanțurile scurte de valoare trebuie consolidate, pentru că sunt mai reziliente în față unor situații de criză, cum este cea cu care ne confruntăm, iar clusterele au potențialul de a juca un rol important în realizarea aspectelor menționate”, a menționat Arion.

Clusterul Agro-Food-Ind Napoca (ATC) reunea, la înființare, 20 de membri fondatori, acesta ajungând anul trecut la 83 de membri – producători, procesatori, furnizori de servicii conexe, universități, institute de cercetare, instituții financiare, administrație publică.

Comenteaza