Clusterele Clujului: “Vom avea finanțare prin PNRR”

Clusterele Clujului: “Vom avea finanțare prin PNRR”

Reprezentanții asocierilor locale din diverse domenii economice speră că vor avea la dispoziție fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fără ca acestea să fie nevoite să apeleze la bănci.       

“În 19 martie a fost publicată o versiune detaliată a acestui document, care include Centrele de Inovare Digitală, întreprinderile mici și mijlocii și clusterele. După lectura documentului de 152 de pagini, am constatat că sunt menționate câteva măsuri concrete pentru sprijinul Centrelor de Inovare Digitală, totodată fiind amintite și clusterele în analiza de context.

Documentul PNRR cuprinde câteva măsuri de sprijin pentru IMM-uri, identificate în Pilonul II transformare digitală și Pilonul III creștere inteligentă, și ne așteptăm, ca după detalierea proiectelor, care va avea loc în perioada următoare, să fie disponibile și granturi pentru IMM-uri, nu doar împrumuturi

Ne arătăm deschiderea pentru dialog, colaborare și considerăm că putem fi parteneri de construcție pentru a identifica împreună cele mai bune măsuri pentru digitalizarea și inovarea din țara noastră, care vor ajuta la redresarea și reziliența României”, spune Bianca Muntean, managerul Clusterului Transilvania IT.  

Scopul PNRR este de a oferi sprijin financiar statelor membre pentru a asigura o revenire economică rapidă după criza pandemică, iar României i-au fost alocate fonduri de 29 de miliarde de euro.

Centrele de Inovare Digitală sunt, conform Comisiei Europene, pilonul digitalizării pentru perioada 2021-2027 și au obiectivul de a sprijini atât companiile și industria cât și administrațiile publice pentru o bună înțelegere a digitalizării, o adopție accelerată a acesteia cât și pentru creșterea competitivității lor.

Comenteaza