Clujul va avea charter de Egipt în sezonul estival

Clujul va avea charter de Egipt în sezonul estival
Agenții de turism fac vânzări mari în perioada înscrierilor timpurii | Foto: TTR

Agenția Christian Tour, cel mai mare operator de avioane turistice din România, a anunțat că va avea în acest sezon șapte avioane charter spre Egipt, cu plecare din orașele Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Iași și București.

Statisticile agenției consemnează că rezervările cele mai multe la Târgul de Turism al României (TTR) s-au făcut în Grecia (3.300 de persoane), Turcia (în special Antalya) și Egipt. Agenția a făcut vânzări de 4 milioane de euro pe durata evenimentului, la un cost mediu al pachetului de 430 euro/persoană, conform Profit.

Cele mai scumpe pachete cumpărate au fost în Hurghada, unde un grup de 19 persoane a plătit 13.400 de euro pentru un sejur, și în Țările Nordice, unde 12 persoane au achitat 12.400 de euro pentru un circuit. Cele mai căutate destinații exotice au fost Punta Cana (Republica Domnicană), Jamaica și Cuba.

Dintre destinațiile interne Mamaia și Eforie Nord au fost cele mai solicitate stațiuni, dar și zona balneară, mulți dintre vizitatori prezentându-se cu tichete de vacanță. TTR s-a desfășurat în perioada 21-24 februarie la centrul expozițional Romexpo din capitală.

Christian Tour a avut în 2018 vânzări nete de 85 de milioane de euro. Principalii jucători de pe piața intermedierilor din turism în România după cota de piață erau, conform portalului financiar Termene.ro, Fly Go Voyager (3,26%), Touring Europabus (3,09%), Hotelair (2,60%), Business Travel (2,54%) și Charter Broker (2,34%).  

Comenteaza