Clujul şi-a primenit platforma de business

Clujul şi-a primenit platforma de business
O platformă de business dedicată entităților care vor să obțină sau să promoveze informații oficiale cu privire la mediul de afaceri din Cluj-Napoca, zona metropolitană și Regiunea de Nord-Vest este relansată de joi, a informat municipalitatea clujeană.

Realizată integral în engleză, clujbusiness.ro este o dezvoltare a site-ului creat de primărie în 2011. Ea găzduiește secțiuni create pentru a încuraja mediul de afaceri să participe activ la actualizarea informațiilor relevante: calendarul evenimentelor locale la informații despre mediul de business din Cluj, arhivă de mărturii ale unor oameni din sfera diplomatică, instituțională sau de afaceri. 
 
La secțiunea Market Overview va exista colecție de studii de specialitate, care să transmită în timp real informații despre diverse arii de activitate, direcţiile de dezvoltare a oraşului, oportunități și provocări.

“Cea mai importantă secțiune a platformei o reprezintă Business Profiles, un ghid al firmelor clujene, aflată abia la început, unde aşteptăm toți agenții economici interesați să ni se alăture. Doar prin informațiile trimise de ei putem avea o imagine modernă, actualizată și utilă misiunii noastre - aceea de a ajuta oamenii de afaceri să se cunoască, să economisească timp, să simtă că fac parte din marea familie a Clujului”, a explicat primarul Emil Boc. 
 
La realizarea actualei platforme s-au alăturat mai multe firme clujene, membre ale clusterului ARIES Transilvania, Fortech, Imprezzio Global, Comknow. Noul film de prezentare este realizat de regizorul clujean Laviniu Lazăr, cel care l-a făcut și pe primul, din perioada 2011-2012. În proiect au fost implicate toate cele patru mari companii mondiale de consultanţă: Ernst&Young, Delloite, KPMG, Price Waterhouse Coopers.

 

Categorii de activitate incluse pe platformă:  

- IT
- BPO
- SSC
- Real Estate
- Trade
- Industry
- Tourism Agencies
- Financial Services
- Consultancy
- Legal Advisory
- Constructions
- HoReCa
- Transport
- Logistics
- Healthcare
- HR Recruitment Agencies
- Lifestyle
- Advertising
- Media
- Telecommunication

 

Oraşul inovării, ţinta administraţiei
 
Strategia municipalităţii în privinţa Clujului e să devină un oraş al inovării, a explicat primarul, în cadrul primei întruniri a structurilor asociative de business din regiune. „E bine ca aceste asocieri ale concentrărilor din diverse domenii care s-au creat în Transilvania de Nord să adune comunităţile de cercetare şi academică, să extindă portofoliul de parteneriate în scopul de a crea proiecte finanţate din fonduri europene. Există posibilităţi de finanţare atât pe proiecte proprii ale instituţiei noastre, cât şi pe direcţiile promovarea transferului tehnologic sau îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii. Primele proiecte vor fi implementate de anul viitor”, spune Sanda Cătană, director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Conferinţa internaţională a clusterelor din Transilvania se desfăşoară la Cluj, în perioada 23-24 iunie, şi cuprinde participanţi din 15 ţări.   

Comenteaza