Clujul și-a făcut megacompanie energetică. 6.300 de angajați, afaceri de 420 milioane euro

Clujul și-a făcut megacompanie energetică. 6.300 de angajați, afaceri de 420 milioane euro

Noua companie Distribuție Energie Electrică România (DEER), cu sediul la Cluj-Napoca, devine din acest an cel mai important operator național de profil. Cele trei societăți cumulează o cifră de afaceri anuală de 2 miliarde de lei.

Biroul de avocatură Radu şi Asociaţii, afiliat al EY România, a asistat grupul Electrica în procesul de fuziune prin care Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Transilvania Nord a absorbit filialele Transilvania Sud şi Muntenia Nord.

În urma fuziunii, a rezultat o singură societate, DEER, activă în 18 judeţe, din trei zone geografice ale ţării, care deserveşte 3,8 milioane de utilizatori. Compania devine astfel cel mai important operator naţional de distribuţie a energiei electrice, cu o acoperire de 40,7% din teritoriul României.

“Proiectul fuziunii celor trei operatori de distribuţie din cadrul grupului Electrica este unul strategic, foarte ambiţios şi care aduce beneficii pe termen mediu şi lung tuturor părţilor interesate”, a declarat Corina Popescu, director general al Electrica.

Echipa Radu şi Asociaţii a fost coordonată de Radu Diaconu (partener) şi de Andrei Stefanovici (director), alături de Georgiana Nichita (managing associate, corporate), Anca Atanasiu (managing associate, employment), Claudia Grosu (senior associate, corporate and competition), Alexandra Constantin (senior associate, energy).

Biroul de avocatură a informat că va continua să sprijine grupul Electrica şi în procesul de implementare de după data efectivă a fuziunii, 1 ianuarie 2021.

3,8 milioane de utilizatori

DEER își desfășoară acum activitatea în județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Sălaj și Vrancea, având o arie de operare de 97.196 kmp. Societatea deservește peste 3,8 milioane de utilizatori prin intermediul unei rețele de 198.988 km de linii electrice.

Filialele în 2019
(afaceri / profit net/ salariați)

Transilvania Nord 681 mil. lei 63 mil. lei 2.198 angajați
Transilvania Sud 683 mil. lei. 8 mil. lei 1.991 angajați
Muntenia Nord 693 mil. lei. 3 mil. lei 2.118 angajați

Comenteaza