Clujul, o mie de posturi vacante pentru şomeri săptămâna viitoare, cele mai multe posturi din ţară

Clujul, o mie de posturi vacante pentru şomeri săptămâna viitoare, cele mai multe posturi din ţară
Clujul deţine şi în această săptămână prima poziţie în ce priveşte numărul locurilor de muncă vacante, pentru şomeri, conform evidenţei remise azi de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Este vorba în total de aproape 1.000 de joburi vacante, număr care plasează judeţul pe prima poziţie în ţară la acest capitol, aproape dublu faţă de oferta din municipiul Bucureşti.

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 10.354 locuri de muncă vacante săptămâna viitoare. Cele mai multe sunt în Cluj- 976, urmat de Iaşi- 871, Dolj- 789, şi Bucureşti- 560. În Timiş sunt vacante 447 posturi, în vreme ce în Braşov sunt 368 locuri de muncă vacante, iar în Constanţa- 348.

La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite doar 641 locuri de muncă, în special pentru programatori şi ingineri. Pentru studii medii şi profesionale, dar şi pentru muncitori necalificaţi, oferta de locuri de muncă e mult mai generoasă: peste 9.700 joburi, în specail pentru muncitori necalificaţi în industria confecţiilor - 646 posturi şi ansamblori de articole textile - 564 joburi vacante.

Etichete
Comenteaza