Clujul IT atrage tot mai mulți străini. Alfonso: "În afară de vremea de la voi, totul este în regulă”

Clujul IT atrage tot mai mulți străini. Alfonso: "În afară de vremea de la voi, totul este în regulă”
cluj panorama

Piața de IT din Cluj-Napoca începe să atragă din ce în ce mai mulți specialiști din afara granițelor. La unele companii pot fi găsiți IT-iști din Olanda, Franţa sau Spania.

Industria IT este în continuă expansiune. Numai în Cluj e nevoie de 10.000 de IT-iști, iar în toată ţara numărul se ridică la 40.000. Pentru că găsesc foarte greu programatori români, reprezentanţii firmelor de profil caută şi străini, relatează stirileprotv.ro.

Astfel, unele companii şi-au adus, deja, IT-iști din Olanda, Franţa sau Spania. Aceștia spun că salariile de aici sunt comparabile cu cele din Occident şi au oportunităţi să avanseze în carieră.

Alfonso este programator spaniol care a lucrat la Berlin. Acolo a cunoscut câţiva români care i-au povestit despre Cluj, oraşul IT-iștilor. Bărbatul de 37 de ani şi-a făcut bagajele şi a venit aici. De două luni, lucrează la o companie de IT.

“Am văzut că oraşul a crescut foarte repede, sunt mai multe locuri de muncă în IT, cel puţin pentru mine, sunt mai bune decât altele. În afară de vremea de la voi, totul este în regulă”, spune Alfonso Fernandez.

Vincent Doare venit din Franţa cu programul de studii ERASMUS şi s-a angajat la noi.

“Am decis să rămân în România, pentru că am descoperit că am mai multe oportunităţi aici. Acum sunt Project Manager, coordonez 80 de oameni. Am doar 24 de ani şi cred că şansa asta nu aş fi avut-o atât de devreme în Franţa”, este de părere Vincent Doare.

În România sunt peste 8.000 de companii de IT, în care lucrează mai bine de 100.000 de angajaţi.

Comenteaza