Clujul, în topul orașelor cu cele mai bune job-uri pentru tinerii angajați

Clujul, în topul orașelor cu cele mai bune job-uri pentru tinerii angajați
Noile clădiri de birouri din oraș oferă condiții optime de muncă, dar și de relaxare | Foto: CBC

Municipiul Cluj-Napoca se numără printre orașele cele mai promițătoare în privința pieței muncii pentru tinerii din România aflați la început de drum.

Speranţa de angajare a tinerilor a crescut în primele nouă luni ale anului cu 15% comparativ cu 2018, potrivit unui sondaj al celui mai mare portal de recrutări din România, BestJobs.

Candidaţii aflaţi la început de drum în carieră au la dispoziţie 5.000 de locuri de muncă de tip entry level (0-2 ani experienţă), deschise în mare parte în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Braşov.

Cele mai multe oferte de joburi entry level înregistrate în perioada ianuarie-septembrie 2019 au fost în domenii precum servicii externalizate (Business Process Outsourcing) - 13%, tehnologia informației (IT) - 9,6%, vânzări - 8%, financiar şi contabilitate - 6%, administrativ şi logistică - 4,71%, resurse umane - 3,5%.

Până la finalul anului companiile vor fi nevoite să acopere cu 15% mai multe poziţii noi comparativ cu perioada similară din 2018, astfel că vor exista oportunităţi de carieră atât pentru persoanele cu experienţă, cât şi pentru juniori şi studenţi.

“70% dintre companiile sondate vor scoate până la 10 joburi noi pe piaţă în ultimele trei luni ale acestui an, iar 40% dintre acestea se vor adresa segmentului de candidaţi entry level”, apreciază analiştii BestJobs.

Comenteaza