Clujul, cele mai multe locuri de muncă vacante pentru şomeri, săptămâna viitoare

Clujul, cele mai multe locuri de muncă vacante pentru şomeri, săptămâna viitoare
Judeţul Cluj are şi săptămâna viitoare cel mai mare număr de joburi disponibile pentru şomeri, din ţară, relevă datele publicate azi de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Este vorba în total de 1.217 joburi vacante, disponibile pentru şomerii care vor să se angajeze, cel mai mare număr din ţară. Spre comparaţie, săptămâna viitoare în Bucureşti numărul joburilor vacante este de 490. După Cluj, în Iaşi sunt cele mai multe slujbe disponibile: 980.

În total în ţară sunt disponibile aproape 10.000 de locuri de muncă săptămâna viitoare, conform ANOFM. Cele mai multe sunt în Cluj- 1.217, Iaşi- 980, Bucureşti- 490 şi Timiş- 444. De cealaltă parte, cele mai puţine slujbe sunt în Sălaj- 72, Galaţi- 45, Olt- 41, Mehedinţi- 23 şi Caraş- Severin cu doar 16 locuri de muncă vacante.

La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 938 locuri de muncă, în special pentru ingineri, în vreme ce pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile peste 9.000 de locuri de muncă. Cele mai multe sunt pentru confecţioneri - 570 şi muncitori necalificaţi în industria confecţiilor - 504.

Comenteaza