Clujul atrage luxul pe strada amenajărilor interioare

Clujul atrage luxul pe strada amenajărilor interioare
Majoritatea produselor de design comercializate la Cluj sunt de sorginte italiană | Foto: Marazzi

Două showroom-uri de design interior, dintre care unul de lux, apar în Cluj-Napoca prin investiții derulate în parteneriat cu producători de vârf la nivel mondial: Kerama Marazzi și Porcelanosa. Strada București a devenit una a magazinelor specializate în design, mobilier sau instalații.

Proiectele vor fi derulate de Delta Studio, unul dintre liderii național în domeniul designului de interior, care își extinde afacerea în Cluj, inaugurând două showroom-uri, primul dintre ele, pe strada București, în colaborare cu Kerama Marazzi.

Delta Studio este lider al amenajărilor interioare de lux din România, deținând o rețea de 12 showroom-uri în nouă orașe din țară. Acesta importă produse realizate în fabricile din Rusia ale grupului Marazzi, cel mai cunoscut producător de plăci ceramice la nivel mondial.

„Una dintre direcțiile de acțiune în cadrul acestui parteneriat este deschiderea unei rețele de showroom-uri exclusive Kerama Marazzi, printr-un proiect de investiție comun de peste 1 milion de euro, care se va desfășura pe parcursul a trei ani.

Prima locație inaugurată în toamna anului trecut în București a fost un real succes, acum o inaugurăm pe cea din Cluj, considerându-l al doilea oraș după București din punctul de vedere al potențialului pieței imobiliare, dar vizăm încă 10-12 orașe”, a declarat Dragoș Bonea, director general al Delta Studio.

Un parteneriat similar se dezvoltă cu grupul spaniol Porcelanosa, care se adresează segmentului de lux. După inaugurarea în aprilie 2018 a primului showroom din București, se lucrează la următorul showroom, cel din Cluj-Napoca, ce va fi inaugurat în iunie.

Principalii concurenți la nivel național sunt Valeo Lighting Injection (5,81% din piață), Teraplast (1,98%), Casa Noastră (1,68%), Valrom Industrie (1,67%), Romcarbon (1,39%), conform portalului Termene.ro.

Două întreprinzătoare, cinci showroom-uri

Antreprenoarele Genoveva Hossu (Cluj) și Camelia Șucu (București) au activat o rețea de cinci unități în cele două localități. Acestea au denumirile ClassIN, Natuzzi Italia și Natuzzi Editions și găzduiesc colecții de mobilier și accesorii de interior.  

Noile showroom-uri includ produse destinate amenajărilor interioare, consultanță, soluții la cheie și servicii 3D (randări, tururi virtuale, realitate augmentată), iar cele Natuzzi se axează exclusiv pe colecțiile producătorului italian de mobilă.

“În ClassIN am văzut mai mult decât un showroom sau un spațiu-concept de obiecte și proiecte. Am construit o platformă de parteneriat strategic în industria designului interior, care se adresează atât iubitorilor de frumos, cât și specialiștilor din industrie”, a precizat Camelia Șucu.

Genoveva Hossu, fondatoarea showroom-ului de decoraţiuni Ingeno Cluj, şi Camelia Şucu, investitoare în industria mobilei şi în comerţ, au devenit asociate din 2015. 

Comenteaza