Clujul aruncă 5.000 de locuri de muncă pe Ejobs. Cine dă cele mai mari salarii

Clujul aruncă 5.000 de locuri de muncă pe Ejobs. Cine dă cele mai mari salarii

Angajatorii aveau înregistrate pe cea mai mare platformă de recrutare pe internet din România 5.275 de poziții disponibile pentru județul Cluj în 2018, locul al doilea în țară ca număr de posturi, după zona București - Ilfov.

Persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă au 30.000 de locuri la dispoziție pe platformă. Aproape jumătate sunt pentru București și Ilfov. Printre județele în care angajatorii sunt activi se mai numără Timiș (4.285) și Iași (3.864).

Trei din 10 români vor să lucreze în vânzări și și-au depus CV-ul pentru un job, potrivit raportului anual “HR Review & Trends”, lansat de Ejobs România. Pe doi în preferințe se află logistica, care a atras 14,6% din cele peste 9 milioane de înscrieri de anul trecut, urmată de contabilitate (12,7%).

Următoarele poziții în topul domeniilor preferate sunt administrativ/ secretariat și distribuție. O noutate față de anul anterior este intrarea resurselor umane în top 10. La pol opus, domenii ca publicitate/ marketing, achiziții și construcții au părăsit primele 10 poziții.

“Candidații iau un cumul de criterii în calcul atunci când decid să se angajeze într-un anumit domeniu. Vânzările sunt atât de atrăgătoare pentru că angajatorii sunt destul de flexibili atunci când vine vorba de profilul candidaților, programul este flexibil, iar bonusurile de performanță pot dubla salariul fix.

Logistica este un domeniu extrem de accesibil pentru candidații fără experiență sau pentru cei care vor să facă o reconversie profesională, în timp ce contabilitatea este un domeniu care atrage datorită beneficiilor financiare, în condițiile în care salariul mediu net este de 3.900 de lei, iar angajații au perspective reale de avansare rapidă.

Publicitatea și marketingul sunt două domenii care în anii trecuți aveau o atracție magnetică în ochii candidaților tineri, care își doreau o carieră într-un domeniu creativ, flexibil. Una dintre explicații ar putea fi legată de faptul că această industrie nu se regăsește nici în rândul domeniilor cu cele mai mari salarii””, spune Bogdan Badea, CEO al eJobs România.

Candidații români au fost interesați să obțină un job în hoteluri-restaurante, catering banking, IT sau domeniul juridic, ultimele cunoscând o evoluție față de anul precedent. Cele mai puține aplicări au fost înregistrate în ONG/ voluntariat, medicină veterinară, tipografii/ edituri, protecția muncii, pază și protecție, prelucrarea lemnului, managementul mediului, medicină alternativă, statistică/ matematică și naval/ aeronautică.

Top salariu mediu net 2018

IT                                         5.713 lei
Juridic                                 4.571 lei
Banking                              4.226 lei
Resurse umane                4.048 lei
Finanțe, contabilitate      3.930 lei

Sursa: Ejobs

Comenteaza