Clujul, al doilea cel mai prosper ecosistem de startup-uri de tehnologie din țară

Clujul, al doilea cel mai prosper ecosistem de startup-uri de tehnologie din țară
| Foto: startupcafe.ro

Nu mai puțin de sapte din zece startup-uri de tehnologie româneşti au fost afectate de pandemia generată de COVID-19, arată un studiu recent.

Aproximativ 70% dintre start-up-urile de tehnologie româneşti au fost afectate de pandemie, iar veniturile medii ale unui business de acest tip sunt de 150.000 euro la nivelul întregii ţări, cu o vechime de mai puţin de 4 ani, potrivit primului studiu „Impactul COVID19 asupra Start-up-urilor de tehnologie din România” iniţiat de Romanian Tech Startups Association (ROTSA), în parteneriat cu peste 130 de jucători din ecosistemul naţional de start-up-uri.

Cel mai prosper ecosistem de start-up-uri de tehnologie locale se află în Bucureşti, urmat de Cluj, Timiş şi Bihor. Start-up-urile cu cele mai mari venituri se regăsesc în aceleaşi categorii: Automatizare (38,1%), Fintech (31,8%) şi Marketing (12,1%), relatează ZF.

De asemenea, cea mai semnificativă evoluţie a ecosistemului de start-up-uri din România a avut loc în 2017, când numărul de start-up-uri tehnologice nou-înfiinţate aproape s-a triplat faţă de anul precedent.

Principalele pieţe reprezentate sau vizate de startupurile locale sunt în Europa, în Franţa, Spania, Italia şi, în timp ce 41% dintre respondenţi indică SUA drept piaţa principală.

Comenteaza