Clujul a spart pragul de deținere la o societate de investiții financiare

Clujul a spart pragul de deținere la o societate de investiții financiare

SIF Transilvania a anunţat, la Bursa de Valori București, că fondurile de investiţii administrate de BT Asset Management (BTAM) Cluj au ajuns la o deţinere de 5,14% din capitalul social al SIF3, în urcare de la 4,96% din raportarea anterioară.

BTAM, prin fondul închis de investiţii BT Invest 1, devine primul investitor din România care sparge pragul de deţinere de 5% dintr-o SIF, arată datele ZF. În 24 iulie a fost eliminată limita de deţinere de 5% dintr-o SIF. Fondul a urcat în13 august peste pragul de 5%, arată raportul publicat la bursă. La preţurile curente de tranzacţionare, valoarea investiţiei este de aproape 40 milioane de lei.

SIF Transilvania avea în iunie acelaşi număr de acţiuni la procesatorul de plăți german Wirecard ca şi la trimestrul I, însă investiţia s-a prăbuşit de la 6,6 milioane la 333.000 de lei. „Achiziţiile efectuate pe pieţele de capital externe s-au limitat la operaţiuni speculative pe emitenţii: TOTAL, Global Payments şi Wirecard AG“, menţionează societatea.

SIF3 arată în raportul semestrial publicat la bursă că deţine 12.000 de acţiuni la Wirecard, respectiv o investiţie de 333.000 de lei. Spre comparaţie, la T1/2020 SIF3 avea 12.000 de acţiuni Wirecard în valoare totală de 6 mil. lei. „Achiziţiile efectuate pe pieţele de capital externe s-au limitat la operaţiuni speculative pe emitenţii: TOTAL, Global Payments şi Wirecard AG“, menţionează societatea.

Deutsche Boerse va elimina Wirecard din indicele DAX înainte de revizuirea trimestrială la bursa de la Frankfurt. Investitorii au cerut ca Wirecard, aflată în centrul unui scandal contabil de proporții, sau orice altă companie în insolvență să fie înlocuită imediat în cadrul indicelui. Wirecard a solicitat intrarea în insolvență după ce a dezvăluit o gaură contabilă de aproape 2 miliarde de euro.

Etichete
Comenteaza