Clujenii se bat pe charterele de Turcia. S-a introdus și avion spre Bodrum

Clujenii se bat pe charterele de Turcia. S-a introdus și avion spre Bodrum
În acest sezon avioanele turistice de la Cluj vor zbura și către stațiunea Bodrum

Pentru că litoralul turcesc este foarte căutat de turiștii clujeni în acest sezon, mai ales pentru serviciile sale all inclusive, agenția Paralela 45 va opera, în afară de chartere spre Antalya, și zboruri către Bodrum.

Vacanţele cumpărate în perioadele de înscrieri timpurii devin tot mai populare pentru români, iar agenţiile turistice au raportat creşteri de minimum 25% ale vânzărilor de vacanţe anul acesta, cu reduceri de până la 50%, potrivit Economica.net. Turcia, Spania şi Grecia sunt cele mai căutate destinaţii externe.

Pentru Antalya s-au făcut cele mai multe rezervări la agenția de turism Paralela 45 în perioada de early booking (ianuarie - martie), mai exact 40%. „Cursele charter spre Antalya sunt operate din București, Cluj, Iași, Timișoara, Târgu-Mureș și, în premieră pentru anul acesta avem plecări și din Bacău – cu un grad de ocupare în acest moment de 77%. Baia Mare este ocupat în proporție de 69%, Baia Mare și Oradea au 57%, iar Suceava și Aradul, 56%.

25.000 de clienți își vor petrece vara în stațiunile de pe riviera turcească și 200.000-210.000 la nivel național. Nu numai Antalya este cautată pentru serviciile all inclusive, ci și Bodrum, o altă stațiune din Turcia. Datorită cererii pentru această destinație, pe lângă plecare din București, anul acesta avem în premieră zbor charter din Cluj. Estimăm că peste 4.000 de turiști se vor relaxa în stațiunea Bodrum în acest sezon”, susține Alin Burcea, fondatorul Paralela 45.

VEZI: Antalya, foarte solicitată de clujeni

Tunisia și Egipt au avut succes în perioada de Early Booking, cu un grad de ocupare de 64%. Cursele din aprilie - iunie sunt ocupate 97%. Un sejur de 7 nopți în Tunisia cu charter pornește de la 468 euro/ persoană, iar pentru Egipt, la Hurghada sau Sharm el Sheikh, de la 505 euro.

Accent Travel a înregistrat o creștere cu 30% a vânzărilor la sejururi interne, mai ales prin voucherele de vacanță nevalorificate în 2018. La Cocktail Holidays numărul turiștilor a crescut cu 25% în primul trimestru din 2019 față de anul precedent. Destinații preferate - în afară de cele din Turcia - sunt Spania (Tenerife), Grecia (Creta, Rodos, Zakynthos), Egipt (Sharm el Sheikh), Emiratele Arabe Unite.

Comenteaza