Clujenii de la Farmec, afaceri de 300 mil. lei în 2021. Bugetul de investiții este dublu anul acesta

Clujenii de la Farmec, afaceri de 300 mil. lei în 2021. Bugetul de investiții este dublu anul acesta

Producătorul de cosmetice Farmec din Cluj şi-a bugetat pentru acest an afaceri de aproape 300 mil. lei, în urcare uşoară faţă de 2020.

De asemenea, compania are un buget de investiţii dublu în 2021, de aproape 14 mil. lei. Pandemia generată de noul coronavirus a dus la o creştere a preţurilor şi a termenelor de livrare

Farmec Cluj-Napoca, cel mai mare producător local de cosmetice, are în plan pentru acest an investiţii în modernizarea şi achiziţionarea de echi­pamente pentru secţiile de pro­ducţie ale companiei, cu precă­dere pen­tru secţia dedicată produselor cosmetice.

„Totodată, compania va investi şi în achiziţionarea de echipamente IT pen­tru creşterea digitalizării opera­ţiu­nilor, precum şi în modernizarea de instalaţii şi echipamente, care vor permite reducerea consumului de utilităţi în procesul de producţie. Bani vor merge şi către construcţia unei noi staţii de tratare a apei rezi­duale mult mai performante, care va contribui la reducerea impactului asupra mediului al activităţii de pro­ducţie a companiei“, spun reprezen­tanţii Farmec, conform ZF.ro.

Cel mai mare producător de medicamente din România, Terapia, a încheiat un parteneriat cu Farmec, care îi pune la dispoziție liniile sale de ambalare pentru un nou dezinfectant, Igienosept, avizat ca biocid de Institutul Cantacuzino. Farmec are un portofoliu de 600 de produse de îngrijire personală și curățenia locuinței, concepute în laboratoare performante.

În martie 2021, rețeaua sa de magazine de brand cuprindea 30 de unități în toată țara. Compania are certificare internaţională GMP și comercializează produsele din portofoliu în 30 țări. Principalii săi competitori la nivel național în fabricarea parfumurilor și a produselor cosmetice erau Dalli Production, Stera Chemicals, Interstar Chim și Detergenți SA.

Comenteaza