Clujenii de la Cyscale, listați pe SeedBlink. Valoarea companiei va crește de 15 ori

Clujenii de la Cyscale, listați pe SeedBlink. Valoarea companiei va crește de 15 ori

Cyscale Cluj, un start-up care dezvoltă soluții de securitate a datelor salvate în cloud, se listează, din 10 septembrie, pe SeedBlink, cea mai mare platformă de crowdfunding din Europa de Sud-Est.

Managementul companiei vrea să obțină 300.000 de euro prin listarea pe platforma adresată startup-urilor de tehnologie. Cyscale a fost fondată în 2018 de către Ovidiu și Laura Cical, Manuela Țicudean, Andrei Milaș. Ea dezvoltă soluții software pentru protecția informațiilor salvate în cloud și realizează analize de risc a acestor date.

“Listarea pe SeedBlink (foto) ne va ajuta să ne mărim echipa tehnică și de vânzări, dar și să facem primii pași către străinătate. Cu un produs foarte bun și o echipă puternică de vânzări sperăm să ne îndeplinim obiectivul: acela de a susține companiile să se diferențieze prin digitalizare. Tehnologia cloud și protecția datelor în cloud pot face acest lucru: să aducă competitivitate”, afirmă Ovidiu Cical, CEO al Cyscale.

Conducerea companiei estimează că va obține prin această rundă 300.000 de euro, dintre care 200.000 de la investitorii SeedBlink și 100.000 de la fondul de capital GapMinder, în calitate de lead investor. Suma urmează să fie investită în următoarele 12 luni în dezvoltarea echipei tehnice și de marketing & vânzări, dar și pentru extindere globală, în principal în SUA, Germania, Anglia și Olanda.

Runda de finanțare prin SeedBlink este cea de a doua pentru Cyscale, prima, de 100.000 de euro, fiind anul trecut. Suma a fost investită de GapMinder în urma programului de accelerare Techcelerator. Cofondatorii au investit 100.000 de euro în cei doi ani de la lansare. Cyscale valorează 2 milioane de euro, însă odată cu noua rundă de investiții evaluarea sa urcă la 2,3 milioane.

Oficialii săi preconizează că în 2023 valoarea companiei ar putea fi de 30 de milioane de euro, de 15 ori mai mare. “Noi vrem să ajungem una dintre cele mai mai mari companii de cloud security”, explică Ovidiu Cical. Cyscale va aplica în curând pentru fonduri europene nerambursabile de 2,83 milioane de euro în cadrul programului Horizon 2020.

Banii vor fi alocați pentru cercetare și dezvoltare. Din 2021, compania vrea să înregistreze trei patente în zona de tehnologie cloud, toate în străinătate. Câștigarea de conturi noi, în special din străinătate, va duce veniturile Cyscale la 3 milioane de euro la finalul lui 2023 și la 15 milioane în 2025. 90% din veniturile Cyscale în 2025 vor fi generate de clienți din străinătate.

Comenteaza