Clujenii, “abonați” la împumuturile din bănci

Clujenii, “abonați” la împumuturile din bănci

Bucureşti, Cluj şi Timiş deţin un volum al creditelor bancare în lei şi valută acordate în aprilie de 141 de miliarde de lei, o pondere de 51% din volumul total de credite acordate de bancheri, de 274 de miliarde, potrivit datelor Băncii Naționale.

Valoarea creditelor înregistrată în aprilie 2020 este cu 6% mai mare faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, chiar dacă aprilie a reprezentat vârful perioadei stă­rii de urgenţă im­puse de autorităţi ca ur­ma­re a declanşării pandemiei de coronavirus, conform ZF.

Primele 10 judeţe cu cea mai mare va­loare a creditelor acordate de bănci în aprilie au o pondere în to­talul cre­ditelor în lei şi euro de 72%. Prima po­ziţie din top aparţine Bucureştiului, care in­clu­de şi judeţul Ilfov.

Aceasta are un volum al cre­ditelor în aprilie 2020 de 113 miliarde, cu 8,5% mai mult faţă de ace­eaşi perioadă din 2019, repre­zen­tând 41% din creditele acordate. La polul opus, primele trei judeţe care se regăsesc în top 10 judeţe cu cea mai mică valoare a creditelor acordate de bănci sunt Co­vas­na, Giurgiu şi Caraş-Severin.

Comenteaza