Cluj şi Dubai, vedetele târgului imobiliar de la Bucureşti

Cluj şi Dubai, vedetele târgului imobiliar de la Bucureşti
În topul oraşelor mari din ţară unde dezvoltatorii îşi deschid şantiere se află Cluj-Napoca, Constanța şi Braşov.

Capitala nu mai este văzută drept cea mai importantă piață pentru investiții în imobiliare, iar dezvoltatorii îşi deschid porțile spre construirea unor locuințe noi în ţară, ajutați de cererea tot mai mare. După Bucureşti, pe harta celui mai atractiv oraş pentru construirea unor noi ansambluri este Cluj, cu o piață imobiliară similară ca prețuri pe metrul pătrat şi solicitări pentru locuințe noi. 
 
Există piețe din România pe care dezvoltatorii pariază în afara Bucureştiului, odată cu cererea tot mai mare, în cadrul ediției de primăvară a tIMOn, eveniment care se desfășoară la Arena Națională din capitală. „Estimăm o creștere a acestei tendințe în următoarele şase luni, mai mulți dezvoltatori fiind în demersuri pentru începerea de ansambluri în Cluj și Constanța”, susţin organizatorii.

Agenţia de profil Imoteca a anunțat apariţia în perioada următoare mai multor proiecte rezidențiale în Cluj-Napoca, dar şi la Constanța, oraş care a câştigat o valoare de piață a locuințelor mai mare datorită turismului din zonă. Interesul pentru locuințe situate în apropiere de stațiunea Mamaia a crescut substanțial în ultimii ani.

Două proiecte rezidenţiale din Cluj, unul de 260 de apartamente ce urmează a fi construit de un dezvoltator belgian, iar altul de 120 de apartamente, ce va fi construit de un dezvoltator român, sunt prezentate la târgul de la Bucureşti.  
 
“România este o ţară fascinantă, surprinzatoare, plină de contraste şi de frumuseţi ascunse. Uneori poate fi derutant şi frustrant, în special dacă este vorba despre celebra birocraţie. Sunt oferte multiple de locuinţe, de şcoli şi de locuri de relaxare, dar e greu pentru cineva din altă ţară să aleaga. Ştiu prea bine, chiar eu am fost în situaţia aceasta”, susţine Rafaela Nebreda, reprezentant al agenţiei Imoteca.
 
„Piața românească a atras tot mai mulți investitori, dar de acum înainte considerăm că şi românii vor fi interesaţi de investiţii în afara ţării, aşadar ofertele internaţionale sunt binevenite. Nu e globalizare, ci o evoluţie firească”, a declarat directorul tIMOn, Vlad Vlăsceanu.
 
La eveniment sunt promovate 300 de ansambluri rezidenţiale, cu 30.000 de unități locative, inclusiv proprietăţi în Marea Britanie, Arabia Saudită, Spania, Bulgaria. Cea mai ieftină este o garsonieră de 19.000 de euro în cartierul Pantelimon din Bucureşti, iar cea mai scumpă, o casă cu cinci dormitoare şi 840 mp, în străinătate.
 
tIMOn grupează dezvoltatori ca GVI Town by Gindi, Nusco, GranVia, Zaccaria, Prohill, Hercesa, agenţii cu portofolii mari precum Coldwell Banker sau Imoteca Residential Experts. Târgul imobiliar are loc în perioada 25-28 mai, la Bucureşti.  
 
O vilă în Dubai, 3 milioane de euro
 
Agenţia MD Properties Dubai, cea mai mare din Qatar, prezintă un ansamblu rezidenţial de 92 de vile, fiecare de 850 mp, cinci dormitoare şi cinci băi, grădină privată, lift şi piscină. Ansamblul se construieşte în cartierul Al Waab, aproape de Ramada Plaza şi fiecare dintre case va depăşi preţul de 3 milioane de euro. MD Properties are un portofoliu impresionant, incluzând locuinţe atât în Arabia Saudită, cât şi în Europa, în special în Anglia.

Comenteaza