Cluj-Napoca, o piaţă de evenimente: Hotelierii îşi rotunjesc serios veniturile în perioada festivalurilor

Cluj-Napoca, o piaţă de evenimente: Hotelierii îşi rotunjesc serios veniturile în perioada festivalurilor
| Foto: https://www.clujlife.com

Orașul Cluj-Napoca a devenit o piaţă de evenimente, care umple buzunarele hotelierilor locali, inclusiv a celor de 5 stele. Aceştia se bucură de evenimentele de la Cluj Arena şi BT Arena, recunoscând faptul că şi-au rotunjit serios veniturile în perioada festivalurilor. 

Hotelierii spun că festivalurile organizate în Cluj-Napoca aduc contribuţie extrem de impor­tantă în business-urile lor, în condiţiile în care luna august este o lună cu puţine rezervări, oamenii preferând de obicei litoralul românesc sau extern pentru vacanțe. 

Spre exemplu, UNTOLD, cel mai mare festival de muzică electronică şi pop din România, a adus în oraş peste 300.000 de oameni, iar acest lucru s-a reflectat semnificativ inclusiv în conturile hotelurilor şi ale celorlalte unităţi de cazare din Cluj-Napoca.

Hotelul de cinci stele Radisson Blu din Cluj-Napoca, deschis în iulie anul acesta, a avut toate camerele ocupate în perioada festivalului UNTOLD.

„Am deschis la timp hotelul să îi găzduim pe oaspeţii de la Untold (festivalul s-a desfăşurat în perioada 4-8 august – n. red.). Hotelul nostru a fost unul tematic, organizatorii hotelului s-au ocupat de pachete. Toate camerele au fost ocupate cu români, dar şi turişti străini. Acest festival este bine-venit în timpul verii, are un aport important în business.

Cluj-Napoca, o piaţă de evenimente: Hotelierii îşi rotunjesc serios veniturile în perioada festivalurilor

Ne pregătim pentru evenimentele care urmează în toamnă, vrem ca la anul să avem cât mai multe parteneriate cu organizatorii de evenimente.

Piaţa din Cluj este o piaţă de evenimente, ceea ce este foarte important în condiţiile în care călătoriile nu au revenit la nivelul anului 2019”, a declarat pentru ZF Nina Moldovan, preşedintele boardului Winners, compania care administrează hotelul de cinci stele Radisson Blu din Cluj-Napoca, cu 149 de camere.

Radisson Blu este fostul hotel de două stele Sport, care a fost renovat cu 22 mil. de euro şi transformat într-un hotel de cinci stele. Proiectul a fost dezvoltat de Winners Park Invest. 

„Sala Polivalentă şi stadionul Cluj Arena ne salvează. Toate aceste evenimen­te spor­tive care se organizează la Cluj, dar şi fes­tivalurile Electric Castel şi Untold ne ajută foarte mult. (...) Ne-au asigurat un sfert din luna august ca busi­ness“, a declarat pentru ZF Simion Prunean, adminis­tratorul hotelului de cinci stele Grand Hotel Italia din Cluj, parte a lanţului italienesc Select Hotels Group.

Hotelul, cu 187 de camere, a fost deschis în 2011 în urma unei investiţii de peste 20 de milioane de euro făcută de fa­milia de italieni Batani, care controlează mai multe unităţi hoteliere în Italia.

Comenteaza