Cluj-Napoca, în topul comenzilor de 8 Martie din Europa de Sud-Est. Care sunt cele mai cumpărate flori de Ziua Femeii

Cluj-Napoca, în topul comenzilor de 8 Martie din Europa de Sud-Est. Care sunt cele mai cumpărate flori de Ziua Femeii
| Foto: Arhivă

Clujenii arată că nu își uită doamnele/domnișoarele de 8 martie, iar orașul de pe Someș s-a clasat în top în ceea ce privește numărul comenzilor de flori de Ziua Femeii în regiunea Europei de Sud-Est.

Românii optează din ce în ce mai mult, de Ziua Internaţională a Femeii, pentru sushi, pe lângă tradiţionalele cadouri, conform unei analize Glovo. Comenzile pentru sushi au înregistrat o creştere aproape dublă în comparaţie cu o zi obişnuită. România ocupă locul întâi în lume la comenzile de flori.

8 Martie: Clujul e în topul comenzilor de flori din Europa de Sud-Est

Potrivit sursei citate, oraşele din România în care au fost efectuate cele mai multe comenzi de flori de 8 Martie sunt Bucureşti, Cluj-Napoca şi Constanţa, urmate de Braşov, Timişoara şi Iaşi. Bucureştiul este situat pe locul întâi la nivel global privind comenzile de flori de Ziua Femeii, depăşind astfel orice alt oraş din lume în care este activă platforma Glovo, inclusiv capitale precum Madrid sau Roma. În acelaşi timp, Cluj-Napoca ocupă locul 4 după numărul de comenzi în regiunea Europei de Sud-Est, în timp ce Constanţa ocupă locul 5, iar Braşovul locul 15, toate depăşind câteva mari capitale europene, printre care şi Lisabona.

De Ziua Internaţională a Femeii, românii optează din ce în ce mai mult pentru sushi, pe lângă tradiţionalele cadouri. Preparatul culinar originar din Japonia este una dintre cele mai populare alegeri, comenzile pentru sushi înregistrând o creştere aproape dublă în comparaţie cu o zi obişnuită.

Pe lângă sushi, bucătăria grecească, pizza şi alte preparate asiatice se numără printre opţiunile populare ale românilor pentru a celebra această zi specială.

Românii sunt fruntaşi la comenzile de flori de Ziua Femeii, situându-se pe locul întâi la nivel mondial, din cele 25 de ţări în care operează compania de livrări amintită. Totodată, per total, anul trecut s-au clasat pe locul doi în lume la numărul de comenzi plasate.

Printre cele mai căutate flori de 8 Martie se numără lalelele, trandafirii şi irisul. În plus, topul florilor comandate pe parcursul întregului an este format din trandafiri, lalelele şi frezii.

Mai mult, titlul celei mai creative comenzi de flori îi revine unui utilizator din Bucureşti, care a comandat anul trecut 60 de lalele albe şi o singură lalea roşie. Tot în Capitală s-a livrat anul trecut şi cea mai scumpă comandă de 8 Martie, un utilizator cheltuind 400 de euro pe flori de Ziua Femeii.

Comenteaza