Clienții Transylvania Smart City ÎȘI CER BANII ÎNAPOI. Așteaptă de luni bune după 2.000 euro

Clienții Transylvania Smart City ÎȘI CER BANII ÎNAPOI. Așteaptă de luni bune după 2.000 euro

Scandalul din jurul proiectului Transilvania Smart City, proiect pentru care se luptă oameni potenți din "Grupul de la Cluj" și din București, intrat și în vizorul DNA, a ajuns și la urechile celor care au dat avansuri pentru apartamente în viitoarele blocuri din Someșeni. Unii își vor banii înapoi, dar nu au cui să îi ceară. 

O discuție relevantă pentru situația din acest moment are loc pe un grup de Facebook intitulat "Locatari Transilvania Smart City".

Clienții locuințelor inteligente, cu telegondole și livrări cu drone, al Elenei Udrea de la Cluj, ÎȘI CER BANII ÎNAPOI! Așteaptă de luni după  2.000 e

  • ''Salutare. Mai este cineva care și-a cerut avansul (rezervarea de 4.000 euro) înapoi și are probleme cu cei de la Realtopfarma? De 3 luni tot îmi cer avansul și nu se întâmplă nimic. Cu cei de la SDC s-a rezolvat destul de rapid. Stimă'', scrie Vlad pe grupul celor care au dat avansuri pentru un apartament în Transilvania Smart City Cluj-Napoca.
  • ''Sunt în aceeași situație cu avansul plătit. Cum ai procedat pentru restituirea lui? Mersi fain'', întreabă Cornel. 
  • ''Noi am anulat de 2 luni și nu ne răspunde nimeni de la Realtopfarma'', spune Andra.
  • ''Într-un final am discutat, mi s-a zis să revin peste o lună. Au conturile blocate, executare silită. Cred că singură soluție să ne recuperăm banii este în instanța sau prin ANPC. Pentru început, ar trebui să vedem câți suntem în situația asta'', a răspuns Vlad.
  • ''Revin eu cu detalii după ce am postat în august... la începutul lunii septembrie am deci să renunț la apartamentul din acest proiect și pentru că ei nu și-au respectat termenele din contractul de rezervare, mi-am cerut banii înapoi, cei de la SDC Imobiliare au fost foarte serioși și în 2 zile mi-au returnat banii, dar cei de la Realtopfarma SA sunt foarte neserioși și nu mi-au dat banii nici până acum după aproape 2 luni. Firma care vrea să facă 40 de blocuri și mall și mai câte refuză să returneze aproximatov 2.000 euro. Scriu asta aici pt că mi se pare corect să știe toată lumea care a achiziționat cum stă treaba'', spunea Paul L., în 2022.

Clienții locuințelor inteligente, cu telegondole și livrări cu drone, al Elenei Udrea de la Cluj, ÎȘI CER BANII ÎNAPOI! Așteaptă de luni după  2.000 e

La început de 2023, ZIUA de CLUJ scria despre ancheta DNA, acuzațiile de corupție, suspiciunile de furt, autorizațiile mai mult sau mai puțin ilegale și sumele mari de bani vehiculate în legătură cu proiectul Transylvania Smart City, pentru care se luptă oameni extrem de potenți din mediul loca business, susținuți de "Grupul de la Cluj", cu familia Elenei Udrea, ajutată de persoane influente din politica și afacerile de pe Dâmbovița.

Acestea sunt ingredientele explozive ale scandalului Transilvania Smart City, proiectul imobiliar mamut de la Cluj. MAI MULTE DETALII AICI!

Proiectul Transilvania Smart City pe scurt

  • Pentru faza 1 a proiectului imobiliar Transylvania Smart City, adică cinci blocuri și o grădiniță autorizate pe o suprafață de aproximativ 3 hectare, concubinul Elenei Udrea, Alexandru Alexandrov, și fostul deputat Adrian Gurzău s-au asociat (505/50%), prin firma Realtopfarma SA, cu omul de afaceri clujean Ștefan Berciu, care a adus în business banii necesari demarării investiției prin două companii, SDC Properties și SDC Imobiliare.
  • Recent, Ștefan Berciu și alte nouă societăți au cerut în instanță executarea silită a firmei Realtopharma.
  • Faza a 2-a a proiectului vizează 5 ha de teren care aparțin integral lui Ștefan Berciu.
  • În cea de-a 3-a fază a proiectului ar urma să intre "în joc" restul de 24 de hectare, dar tocmai aici situația juridică e cea mai complicată: Terenul a fost achiziționat de Realtopfarma, cu bani de la Ștefan Berciu, de la o familie de evrei din Londra. 
  • Alexandru Alexandrov și Adrian Gurzău ar fi primit de la milionarul clujean Ștefan Berciu 11,7 milioane de euro care trebuiau redirecționați instantaneu către familia de evrei de la care fusese achiziționat terenul și care activase o creanță de 19,5 milioane de euro. Cei doi sunt acuzați că ar fi "rătăcit" 4,5 milioane de euro - bani de la investitori și din avansurile date de clienți pentru apartamente (inclusiv de la Neluțu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, care ar fi luat 3 apartamente - n.n.). De aici, și cererea de executare silită a fimei Realtopfarma.
  • Elena Udrea, din închisoare, invocă interesele ''grupului de la Cluj'' pentru eșecul acestui proiect. Conform explicațiilor ulterioare, Udrea s-ar fi referit la Vasile Dîncu, Ioan Rus și Florian Coldea, despre care fostul ministru crede că ar vrea să îi ia cu forța proiectul imobiliar, după o înțelegere cu milionarul Ștefan Berciu.
  • Încă de anul trecut, conștientă că proiectul are probleme, Elena Udrea ar fi cerut ajutorul fostului soț - Dorin Cocoș - pentru o campanie medicatică menită să întărească încrederea oamenilor în ceea ce se construiește la Cluj. Astfel, s-a anunțat intrarea în "horă" a unor nume precum Maricel Păcuraru (patrronul Realitatea Plus), Miron Mitrea (fost ministru al Transporturilor în guvernul Năstase), Bobby Păunescu (patronul B1TV), analistul și consultantul Cozmin Gușă, Gabriel Oprea (fost ministru al Apărării Naționale și fost ministru al Afacerilor Interne) etc.
  • Ar exista și o anchetă DNA - procurorii ar fi făcut audieri la sediul Realtopfarma S.A. Mai precis, DNA ar ancheta modul în care primele blocuri ale Transylvania Smart City ar fi fost autorizate de Primăria Cluj-Napoca, având în vedere că Titus Pop, tatăl arhitectului șef al municipiului, Daniel Pop, lucrează ca și consultat în cadrul proiectului. După apariția informațiilor în spațiul public, DNA a dat un răspuns "diplomatic": ''Raportat la dispozițiile anterior menționate, vă transmitem că nu suntem în măsură a oferi vreo informație despre existența sau inexistența vreunei cauze având ca obiect aspectele menționate de dvs''.
  • Managementul proiectului imobiliar a punctat că Transilvania Smart City merge mai departe fără probleme.
  • Elena Udrea este acum în închisoare, după condamnarea definitivă din dosarul Gala Bute.

Prima autorizație

La final de 2021, Primăria Cluj-Napoca a eliberat autorizația de construire pentru "IMOBIL DE LOCUINTE COLECTIVE (227 UNITATI LOCATIVE ) SI SPATII COMERCIALE - CORP C5 - 3S+P+11+R, AMENAJARI EXTERIOARE, BRANSAMENTE PENTRU ALIMENTARE CU ENERGIE ELECTRICA - LUCRARI APARTINAND ETAPEI 1- CONFORM PUZ APROBAT CU HCL NR. 251 DIN 16.06.2021''. INVESTIȚIE DE BAZĂ:21.868.890 lei

Transilvania Smart City, cel mai mare proiect imobiliar din România

Proiectul Transylvania Smart City (TSC) va avea 10.000 de apartamente, mall, școală, grădiniță, creșă, supermarketuri, hotel și aparthotel, spații de birouri, parcuri și săli de conferință, zonă de recreere, socializare și plimbare, amfiteatru, dar și un heliport.

Mall-ul va avea 100.000 mp. De asemenea, livrările la domiciliu în interiorul acestui megacomplex vor fi efectuate cu ajutorul dronelor. TSC visează și la o telegondolă care să lege noul cartier de aeroport, dar și de centrul comercial Iulius Mall.

Proiectul prevede și amenajarea a două lacuri, un amfiteatru în aer liber, spa și piscină interioară și exterioară. Cartierul va avea propriul sistem de pază, monitorizare și supraveghere. TSC ar urma să fie realizat în cinci ani.

Transylvania Smart City este conceput ca un mic oraș prin care vor circula autobuze electrice, șoferii vor putea vedea direct de pe smartphone care sunt locurile libere de parcare, iar nivelurile de poluare și zgomot vor fi identificate prin senzori.

TSC în cifre:

- 800 de apartamente
- 20.000 mp de spații comerciale
- cel mai mare parc privat din țară, pe 2 ha
- restaurant, centru Spa, sală Fitness
- grădiniță și creșă (donate Primăriei)
- 1.200 locuri de parcare inteligente subterane
- investiția va depăşi 700 de milioane de euro.

Comenteaza