Charterul de Egipt, back in business

Charterul de Egipt, back in business
Tour-operatorii locali vor să reintroducă avionul turistic din luna iunie, după o absenţă de un an din cauza evenimentor petrecute în statul african.

„Prima cursă spre Hurghada este programată pe 11 iunie. Deja avem rezervări, însă nu ştim cum se vor ocupa locurile. În general, turiştii din Cluj preferă hotelurile de 5*. Considerăm că un pachet la 600 de euro, all inclusive, este rezonabil pentru condiţiile oferite. Noi avem curse spre Egipt din Budapesta, Viena, Germania, însă în România s-a speriat lumea şi a rămas cu concepţia că ţara este nesigură, deşi zona turistică este la sute de kilometri de Cairo, unde erau conflictele", susţin reprezentanţii Z Tours.

Agenţia clujeană a publicat deja tarifele cu rezervare timpurie pentru Egipt, care se încadrează între 286 de euro (hotel de 3*, cu demipensiune) şi 589 de euro (hotel de 5*, all inclusive), în funcţie de perioada sejurului, la care se adaugă taxe de 180 de euro (aeroport, viză, asistenţă, kerosen, rezervare).

„Deja au fost programate zboruri de Hurghada de la Cluj, din iunie, la Kartago Tours, să vedem dacă se vor concretiza. Publicul larg nu reuşea să facă deosebirea între ceea ce se întâmpla la Cairo şi zona turistică, iar aici rolul nostru este cel de a educa turiştii. În orice loc al lumii se poate întâmpla o calamitate, dar aceasta nu înseamnă că situaţia ţine la nesfârşit", susţine Adrian Bradea, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism - Nord-Vest.

„Se recomandă ca, în cazul călătoriilor în staţiunile turistice de la Marea Roşie (Hurghada, Sharm El Sheikh), care includ vizitarea siturilor de la Luxor şi Aswan şi a localităţilor Cairo şi Alexandria, să se recurgă doar la excursiile în grupuri organizate, cu identificarea exactă a operatorului egiptean care cooperează cu agenţia de turism din România şi să nu se deplaseze neorganizat în alte zone din afara staţiunilor sau a zonelor turistice", precizează Ministerul Afacerilor Externe.

 

Etichete
Comenteaza