Cerere enormă pentru charterele Cluj – Egipt. Agențiile vor să le suplimenteze

Cerere enormă pentru charterele Cluj – Egipt. Agențiile vor să le suplimenteze

Agențiile de turism propun mărirea frecvenței curselor din România spre Egipt după ce solicitările pentru această destinație, cu plecări din Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și București, au crescut de 10 ori. 

În urma creșterii foarte mari a cererii, Karpaten Tourism a introdus o cursă charter cu croazieră pe Nil, deocamdată cu plecare din București. Traseul cu nave de croazieră din grupul Steigenberger (5*) va fi Luxor - Aswan - Luxor. Agenția operează din România spre țara africană opt zboruri din București, trei din Cluj și câte unul din Iași, Timișoara și ia în considerare suplimentarea lor, pentru a acoperi solicitările.

„Cei care doreau până acum să viziteze zona încărcată de istorie a Egiptului Antic zburau până la Hurghada sau Cairo, apoi erau transportați cu autocarele până în Luxor pentru a se îmbarca pe vasul de croazieră. Dată fiind cererea uriașă, vom lansa curse charter în colaborare cu Tarom începând cu 2 aprilie și până la finalul lunii mai, astfel încât turiștii vor ajunge direct în Luxor” a declarat Alexandru Mărginean, directorul Karpaten Turism.

Fără carantină la revenirea din vacanță

Interesul românilor pentru vacanța de primăvară sau de Paște în Egipt este amplificat de faptul că această țară nu se află pe lista țărilor din zona galbenă, astfel încât în afara testului PCR la plecare, pentru Covid-19, nu este necesară carantina la revenirea din concediu.

Directorul general al agenției Paralela 45, Alin Burcea, a declarat, la Târgul de Turism al României, că stațiuni precum Sharm el Sheikh sau Hurghada, cu plecare de la Cluj, vor fi cele mai accesate în 2021, deoarece practicau prețuri mult mai mici, în sistem de rezervări timpurii, conform specialiștilor în turism.

VEZI Egiptul, capul de afiș al anului

“Egiptul va fi capul de afiș în acest an. Cu prețuri la jumătate față de alți ani, Hurghada și Sharm el Sheikh vor atrage foarte mulți turiști. Cursele charter sunt săptămânale, până în octombrie, ba chiar câte două pe săptămână, de la București și Cluj”, a estimat oficialul Paralela 45.

Comenteaza