Centru pentru romi, pe locaţia morii fostei fabrici Ursus

Centru pentru romi, pe locaţia morii fostei fabrici Ursus
Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CISPER), regiunea Nord-Vest, va fi inaugurat vineri de asociaţia clujeană Amare Phrala.

Evenimentul de inaugurare a Centrului va debuta la ora 10, cu o masă rotundă cu tema "Incluziunea romilor prin accesul pe piaţa muncii". Evenimentul de lansare al Centrului va cuprinde şi o expoziţie foto cu titlul "În familie, printre romi".

Centrul va fi situat pe strada Berăriei numărul 6, pe locaţia morii fostei fabrici de bere Ursus, conform reprezentanţilor asociaţiei clujene.

"Spaţiul respectiv e proprietate a cuiva, care colaborează cu un partener. Eu am închiriat de la partenerul respectiv", a precizat Pavel Doghi, directorul Amare Phrala. Acesta a specificat că nu ştie dacă proprietarul locaţiei este compania care operază brandul Ursus, ori altcineva.

Evenimentul de lansare al centrului va cuprinde, cu ocazia Zilei Internaţionala a romilor şi un spectacol artistic, iar de la ora 15 vor fi lansate coroniţe de pe podul Garibaldi, în semn de evocare a valorilor şi tradiţiilor romilor.

 

Comenteaza