Cele mai performante companii din România au peste 1,3 milioane de angajați

Cele mai performante companii din România au peste 1,3 milioane de angajați

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a finalizat clasamentul celor mai performante companii din 2019, în urma analizei indicatorilor care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat.

La nivel național, pe primele 10 locuri se clasează 12.711 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate, precum: industrie, servicii, comerț, turism, cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură și pescuit și construcții. Cele 12711  companii, cu o valoare totală a cifrei de afaceri de 189,31 miliarde de euro și un profit din exploatare de 15, 8 miliarde de euro, aveau, la sfârșitul lui 2019, un număr de peste 1,3 milioane de angajați, mai exact 1.357.60.

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) realizează, începând din 1994, Topul Național al Firmelor (TNF), fiind singura instituție abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii țări.

Cea de-a XXVII-a ediție a Topului Național al Firmelor se va desfășura pe data de 17 noiembrie, în format online, cu începere de la ora 17.00. Evenimentul va fi transmis live pe site-ul www.tnf.ro, precum și pe paginile de socializare ale CCIR.

Comenteaza