Cele mai multe șantiere locale active: pentru parcurile industriale

Cele mai multe șantiere locale active: pentru parcurile industriale

Lucrările pe șantierele industriale și de birouri se desfășoară normal sau chiar accelerat în perioada stării de alertă, spre deosebire de cea de urgență, unde s-a lucrat pe alocuri în ritm mai redus, susțin experții care au monitorizat United Business Center (UBC) Cluj.

Colliers International a analizat lucrări de construire, de la fundație până la finalizare, pentru proiecte de 750.000 mp în ultimii cinci ani, dintre care trei sferturi în zona industrială, 20% în zona de office și 5% în zona rezidențială.

Lucrările se desfășoară în ritm normal în această perioadă pe șantierele monitorizate sau chiar într-un ritm accelerat pe alocuri, pe fondul planurilor de recuperare a întârzierilor din perioada stării de urgență, când anumite lucrări de construcție s-au desfășurat la capacități mai reduse decât normal.

Unele proiecte în care lucrările de construcții s-au desfășurat la capacitate mai redusă decât normal în perioada stării de urgență chiar au mărit pasul, dezvoltatorii intenționând să recupereze eventualele întârzieri sau chiar să grăbească lucrările pentru a putea preda mai repede spațiile către chiriași.

Colliers International furnizează servicii de monitorizare a lucrărilor de construcții pentru proiecte cu o suprafață a lucrărilor de 198.000 mp. Printre cei mai importanți clienți ai companiei se numără: CTP, Iulius Group (dintre proiectele importante amintim: Palas Iași, United Business Center Cluj-Napoca și Timișoara), AFI Europe Romania sau Impact Developer & Contractor.

Comenteaza